Magazin Srbija

Vladica je narodni lekar koji leči ceo grad, njegov broj svi znaju i svi ga pitaju za pomoć

vladica-doktor-prokuplje
Foto: Facebook/Niste znali/Dušan Tamburić

Iako su moralne vrline dobrog lekara poput ljubaznosti, pravičnosti i dobrog rasuđivanja pružile uvid u prirodu medicinskog profesionalizma i etičke zahteve prema lekaru kao moralnoj osobi – u praksi, nažalost, sve su ređi medicinari koje bi okarakterisali kao takve.

Prokuplje je mali grad, a na pomen njegovog imena svi će vam sa osmehom i uz osećanje zahvalnosti pričati o ovom zaista velikom čoveku. Za njega je to, najveće nagrada.

Vladica Mišković iz Prokuplja već nekoliko godina nosi nezvaničnu titulu narodnog lekara u ovom mestu, jer pored redovnog posla koji kao lekar obavlja u Opštoj bolnici on bukvalno leči čitav grad.

Nema dana da ne prođe ulicom, a da ga ne zaustavljaju ljudi i pitaju za savete i pokazuju dijagnoze, a on strpljivo odgovara svima i uvek je tu da pomogne.

U kafiću, na ulici, u prodavnici, Vladica deli zdravstvene savete građanima, upućuje ih kome da se obrate i objašnjava terapije.

Njegov broj telefona svi znaju i često može da se vidi kako drži telefon u rukama i odgovara na pozive i poruke koje dobija od građana.

Zbog svega ovoga Vladica je oličenje lekarske profesije, etike, vrlina koje krase jednog čoveka – koji svima nama može da posluži kao svetao primer onoga što često zaboravljamo, da zdravlje mora biti na prvom mestu, a da svim ljudima uvek i nesebično treba pomoći.

Izvor: Fejsbuk/Niste znali

Doktorka Ana nas je napustila na svoj 41. rođendan, bila je tihi heroj čiju priču treba da znate

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

232 Shares
232 Shares
Share via
Copy link