Magazin Svet

Četiri godine radio kao lekar, a jedva da je pismen

Kada neko ima 23 godine i bogato lekarsko iskustvo stečeno radom u čak 16 bolnica i vođenjem različitih medicinskih kampova te zavidan volonterski staž tokom pandemije, moguće su samo dve opcije – u pitanju je neverovatni genije ili beskrupulozni prevarant.

Čestitke dr Veeragandhamu Teji na snalažljivosti jer je svoj zavidan rezime izgradio na nepostojećem medicinskom obrazovanju budući da je školu napustio u petom razredu.

Veeragandham Teja iz indijske savezne države Zapadni Bengal radio je kao doktor više od četiri godine pre nego što je razotkriven.

Prvo ga je njegova druga supruga prijavila policiji zbog psihičkog i fizičkog uznemiravanja, a zatim je napravio kobnu grešku jer je policiji dao preporuku da poništi kaznenu evidenciju jednog od svojih pseudonima.

 

Policija je razotkrila desetogodišnju mrežu laži, lažne diplome i potvrde, kao i njegovih nekoliko pseudonima. Njihov je zaključak bio da su Tejina karijera i gotovo ceo život, zapravo, bili izmišljotina, prenosi 021.rs.

Godine 2016, ubrzo nakon početka karijere lekara, policija ga je uhvatila da se predstavlja kao policajac IPS-a, a koristio je i službena vozila tvrdeći da je sin višeg službenika IPS-a, ali u tom slučaju je uspeo da se oslobodi optužbe.

Od tada je radio kao lekar u nekoliko uglednih specijalnih bolnica, a s obzirom na to da je imao osnovne medicinske veštine, koje je naučio tokom prakse, niko nije sumnjao u njega.

Napustio je školu u petom razredu i pobegao od kuće 2005. godine, pa putovao u razne velike gradove, prodajući u vozovima flaširanu vodu i grickalice.

Tako je upoznao doktora Purushottama Reddyja, koji mu je osigurao posao, a ponudio mu je i utočište i finansijsku podršku nakon što je čuo da je siroče.

Ambiciozni tinejdžer kasnije je posudio lekarovo prezime i radio je na dobijanju svih vrsta lažnih sertifikata i diploma kako bi prevara bila što uverljivija.

Sertifikate koje je lažirao iskoristio je za stažiranje u bolnici, gde je naučio osnovne medicinske veštine kojima se kasnije služio.

Nakon prakse otišao je u Bangalor, gde je neko vreme radio kao okružni medicinski službenik. Zatim se preselio u Hyderabad, gde je radio kao lekar u nekoliko bolnica.

Da nije bilo pritužbe njegove supruge, koja je pokrenula istragu, kao i njegove drske preporuke policiji da poništi kaznenu evidenciju jednog od njegovih brojnih pseudonima, Teja bi verovatno i dalje radio kao doktor.

Iako neki dokumenti tvrde da ima samo 23 godine, u stvarnosti je lažni doktor znatno stariji, a tokom svoje četvorogodišnje medicinske karijere lečio je brojne pacijente, uključujući i obolele od virusa korona.

Zoran Gojković zloupotebio pečat od kolege kako bi napisao lažni lekarski izveštaj

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
191 Shares
191 Shares
Share via
Copy link