Svet

Neverovatna scena u Tanzaniji, lavica vodi mladunče gnua i vraća ga u njegovo krdo (VIDEO)

lavica-gnu

Nesvakidašnja scena odigrala se u nacionalnom parku Serengeti u Tanzaniji, gde je odrasla lavica snimljena kako vodi mladunče gnua i vraća ga njegovom krdu.

Organizacija Tanzanijskih nacionalnih parkova postavila je snimak na Tviteru na kom se može videti mladunče gnua koje uz nogu prati odrasli lavicu, piše RTS.

Ovakvo ponašanje je izuzetno čudno, a Paskal Šelutete, portparol nacionalnog parka, rekao je za Bi-Bi-Si da su kod lavice materinski instinkti prevladali prirodni predatorske nagone.

Ono što posebno dodaje na bizarnosti onoga što se odigralo jeste što su zebre i gnuovi među omiljenim plenom lavova, jer su veći, sporiji i lakši za hvatanje od antilopa i gazela, a opet manje opasni od bivola.

Lavovi su takozvani „hipermesožderi“, što znači da je velika većina njihove ishrane zasnovana na mesu i nije ograničena na jednu vrstu plena.

Zdrav i odrasli lav dnevno treba da unese između 5 i 8 kilograma mesa, a imajući u vidu da se često dešava da ne uspevaju da svakoga dana ulove nešto, vrlo je čudno da jedna odrasla lavica propusti šansu za lakim obrokom.

Snežni leopard Rilu uginuo zbog kovida 19

343 Shares
343 Shares
Share via
Copy link