Magazin

Mama, vratila se, nije me zaboravila: Neverovatna priča o ljubavi laneta i devojčice Marije

Da je ljubav između čoveka i životinje jedna od najlepših i najiskrenijih, potvrđuje i priča koja nam dolazi iz Prijedora. Glavni akteri su lane Micika i devojčica Marija.

Mama, vratila mi se, nije me zaboravila, bile su reči koje je uzvikivala petogodišnja Marija Krivaja iz Busnova, nadomak Prijedora, dok je trčala u zagrljaj svojoj malenoj drugarici – srni Miciki, koju je pronašla i othranila još dok je bila beba, pišu Nezavisne novine.

“Marija i ja smo prošle godine u maju šetale i slučajno pronašle lane u šumi. Donele smo ga kući i hranile mlekom iz flašice i ono se na taj način s nama sprijateljilo”, priča Bojana Krivaja, Marijina majka.

U njihovom domaćinstvu je, kaže ona, Micika bila sve do marta, nakon čega je otišla i nije je bilo puna tri meseca, ali se, na radost svih ukućana, a pogotovo malene Marije kojoj je lane najviše priraslo srcu, pre nekoliko dana ponovo vratila.

Psi ispred bolnice strpljivo čekali beskućnika koji brine o njima (FOTO)

Iako su srne poznate kao plašljive životinje, ova nije oklevala da u ponovnom susretu požuri u zagrljaj toplih dečjih ruku i stvori prizor koji bi zagrejao i najhladnija srca.

“Taj period dok je boravila s nama je uopšte nismo zatvarali i sve vreme je bila na slobodi. Odlazila je u šumu i vraćala se, ali svaki dan je bila tu negde oko kuće”, ispričala je Marijina majka, koja je svedok velike ljubavi i prijateljstva između ove dve neiskvarene duše.

Micika je, priča Bojana, boraveći u njihovom domaćinstvu zavolela hleb, ali je svaki dan za nju morao biti i neki slatkiš.

Marija je svakodnevno žurila da što pre nahrani svoju drugaricu, te da se bezbrižno igraju i uživaju u zajedničkim trenucima.

Da prijateljstvo nije samo ono koje se rodi između dva čoveka potvrdio je ovaj primer po ko zna koji put, ali je i pokazao da se pravi prijatelji nikad ne zaboravljaju.

“Iako su prošla puna tri meseca, otkako je poslednji put boravila blizu naše kuće i družila se s Marijom, ona je ipak nije zaboravila i sada dolazi samo kad je ona kod kuće. Kad nje nema, neće da dođe”, kazala je Bojana, opisujući ovu neverovatnu povezanost dve drugarice.

Osim što svedoče igri, trčkaranju, ljubavi i prijateljstvu, ova dva bića ujedno i zajedno odrastaju, što je ulepšano ispreplitanim toplim osećajima.

I dok je Marija vozila bicikl, Micika ju je u stopu pratila, kada je brala cveće Micika joj je pravila društvo, kada je bila tužna ona bi joj stavila glavu u krilo i nasmejala je, ali i kada krene na spavanje ova petogodišnjakinja zna da tamo negde u šumi ima drugaricu koja će joj uvek iskreno potrčati u zagrljaj.

Ema se vraća kući: Beograđanin nakon 3 godine pronašao izgubljenu mezimicu (VIDEO)

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
509 Shares
509 Shares
Share via
Copy link