Beograd Magazin

Beograd bez vatrometa u novogodišnjoj noći, novac ide društvima za zaštitu životinja

vatromet
Foto: Printscreen YT / SlowTV Relax&Background

Ove godine neće biti organizovanog novogodišnjeg vatrometa u Beogradu, a novac koji je bio namenjen za to biće uplaćen društvima za zaštitu životinja.

Prestonica će se priključiti inicijativi koju su pokrenule organizacije za zaštitu životinja, najavio je predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić, prenosi RTS.

– Smatram da je ova inicijativa dobra i zato je Grad Beograd odlučio da se priključi gradovima u Srbiji, poput Niša i Novog Sada, koji su to već učinili. Novac koji je obezbeđen za novogodišnji vatromet uplatićemo organizacijama i društvima za zaštitu životinja. Svestan sam koliko u tom trenutku vatromet stvara veliku buku i koliko to uznemirava i plaši životinje. Svi koji imaju kućne ljubimce znaju koliko oni to teško preživljavaju. Ovo je dobar potez i u simboličnom smislu i zato se pridružujemo inicijativi da se uplati novac društvima za zaštitu životinja – rekao je Aleksandar Šapić.

Šapić je istakao da su novogodišnji i božićni praznici dovoljni za dobro raspoloženje, kao i da je to dobar trenutak da pokažemo solidarnost i empatiju prema životinjama.

U Sarajevu bez vatrometa za doček Nove godine, novac ide društvima za zaštitu životinja

Čitajte Luftiku na Google vestima

77 Shares
Share via
Copy link