Srbija

Sad me vidiš, sad me ne vidiš: Milan Radoičić pušten iz pritvora

milan radoičić
Printscreen

Milan Radoičić, osumnjičeni za oružani sukob u Banjskoj, pušten je iz pritvora.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja okrivljenog M.R. o razlozima za određivanje pritvora, odbio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled opasnosti od bekstva, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Istovremeno, kako se navodi, prema okrivljenom M.R. određena je mera zabrane napuštanja boravišta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Republike Srbije i zabranjen odlazak na teritoriju AP Kosovo i Metohija, te mu je naloženo da se svakog 1. i 15. u mesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici.

„Takođe, od okrivljenog M.R. privremeno je oduzeta putna isprava i to pasoš Republike Srbije, a okrivljeni je upozoren da se protiv njega može odrediti pritvor ukoliko prekrši izrečene zabrane i obaveze. Okrivljenom M.R. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 4 i 3 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika u sticaju sa krivičnim delom Učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo iz člana 349 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika i krivičnim delom Teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi sa članom 278 stav 1 Krivičnog zakonika. Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja“, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.

Milan Radoičić priveden je juče i najpre mu je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati.

Uhapšen Milan Radoičić nakon što mu je policija pretresla stan

Izvor: Nova

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link