Magazin Srbija

Kurir iz pakla pronađen u Srbiji: „Otišla si da zategneš dupe, a nisi mogla da preuzmeš paket“

kurirska sluzba
Printscreen/Youtube

Broj reklamacija na kurirske službe, zbog kašnjenja ili neisporučivanja pošiljki, ali i zbog bahatog ponašanja pojedinih kurira uvećava se. Taj trend naročito je u porastu sa dolaskom korona virusa i procvatom onlajn prodaje, kada je zabeležen i nagli skok potreba kurirske isporuke.

Iako postoje jasno propisana pravila i za transporta paketa, ali i za vreme i način isporuke, pojedinci u redovima kurirskih službi očigledno ne poštuju.

Svedok takvog ponašanja bila je i jedna dama čije je neprijatno iskustvo podelila korisnica Tvitera na ovoj društvenoj mreži.

– Pozdrav, kome mogu da se žalim na kurira iz Beksa? Jel zovem direktno njih ili? Tražim direktora, šta radim? – pitala je ona, kako bi saznala postupak žalbe, a potom podelila detalje nemilog događaja.

Naime, prema njenim rečima, kurir pomenute službe ju je, baš kao što i treba prilikom isporuke, pozvao i rekao da ima paket za nju.

Kako nije u tom trenutku bila kod kuće, rekla je da je na treningu i ako mu nije problem da paket isporuči ili kasnije ili sutra ili da ga u krajnjem slučaju vrati.

– Počeo je da se dere na mene kako sam trebala da sedim kući i čekam da se on pojavi jer sam znala da danas imam dostavu i da ga sad tražim po Temerinu ako mi paket treba, da ne može on da objašnjava zašto nije baš sad isporučio. Na to sam mu ja rekla da vrati paket i to je to. Dobila sam poruku da je paket za povrat – napisala je ona.

Međutim, kako je potom napisala, isti kurir ju je opet zvao i rekao da siđe jer je ipak doneo paket. Susret, prema njenim rečima, nije protekao u mirnom tonu, jer je počeo da se raspravlja s njom i govori kako nije on loš radnik već je ona trebala da sedi kod kuće, ne da ide u teretanu.

– Kažem da imam zakazan trening u to vreme, ne mogu sedeti kući i čekati hoćeš doći i kad, da bi mi dotični rekao, citiram: „Otišla mama da zategne dupe, da si dete u vrtić vodila ne bih ti po reči rekao. Sram te bilo“. Da li je ovo normalno – pitala je šokirana žena.

Prema pravilima za slanje i prijem pošiljki, u delju „Često postavljena pitanja“ na sajtu ove službe jasno je istaknuto na koji način se vrši dostava i šta se dešava ukoliko primalac nije na adresi.

– Dostava pošiljke se vrši dva puta. Prvi pokušaj je praćen izveštajem o prispeću pošiljke koji kurir ostavlja na adresi primaoca. Primalac se kontaktira nakon prvog pokušaja dostave, kako bi se utvrdilo sigurno vreme i mesto drugog pokušaja dostave. Ukoliko se ne ostvari kontakt sa primaocem ili ukoliko i nakon drugog pokušaja dostave nema mogućnosti za isporuku, pošiljka se vraća pošiljaocu – navedeno je na sajtu.

Kakva god da su pravila, vređanja ove vrste, o kojima je žena pisala, svakako nisu dozvoljena i zabrinjavajuće su bahatost i sloboda i pomenutog kurira i svakog drugog muškarca koji to sebi dozvoli.

„Profesor je drugarici zavukao prste ispod čarape“ Nastavak skandaloznih ispovesti sa Arhitektonskog

Luftika ##

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

9K Shares
9K Shares
Share via
Copy link