Lifestyle

Kuda izlaziš? Idem na Kej

Vikendom kad ne znaš gde bi, jer je svuda pretoplo, razmisliš dvaput pre nego što odlučiš da odeš na Kej. U svakom slučaju je bolje otići noću kada ima ljudi, negu ujutru kada ostaju samo razbacane flaše i ostalo smeće.

kej-zrtava-novisad-mladi

Ono kad te mama pita gde izlaziš, a ti kažeš idem na Kej. Onda ona sa oduševljenjem nastavi da te ispituje kako je tamo, zašto se mladi okuplju, da li je to kao što je nekad bio korzo. A ti kažeš tako nekako, iako umireš do smeha u sebi. U čemu je draž novosadskog Keja noću vikendom? Iz daleka izgleda lepo, mnogo ljudi, reka, nekako kao da si na moru, dok izbliza… Ukoliko si pomislio da je Kej mesto gde će Novosađanin konačno smuvati Novosađanku, grdno si se prevario. Nećeš baš često na Keju videti kako neko nekome prilazi, uglavnom su raspoređeni u grupama, iako iz daleka izgledaju kao da se svi zajedno druže.
Te grupe i nisu tako loše, jer ako si već odlučio da odeš na Kej vikendom uveče, nekada je bolje da ne obraćaš pažnju na druge, čak ni da ih gledaš. Ukoliko slučajno baciš pogled videćeš možda prizore koje ne bi želeo da vidiš, ljude koji povraćaju, viču, bacaju smeće, ne znaju za sebe…

mladi-alkohol-devojke
Izvor: wikimedia.org

Ne možeš ni da zamisliš koliko je Kej postao atraktivna destinacija za mlade sve dok ne priđeš blizu, jer onda uočavaš da nemaš mesta ni da sedneš. A to ne mora biti jedini problem. Već je dobro poznato ono Kako smuvati devojku sa Keja? Živim blizu, možeš da piškiš kod mene. To svakako jeste problem, kao i gomila smeća koja ostaje na Keju da čeka romantični izlazak sunca.

kej-setnja-zima
Foto: Jovana Rakić ©

I na kraju u čemu je draž novosadskog Keja? Lep pogled na Dunav, svež vazduh i dobra ekipa mogu ti stvarno ulepšati vikend, više nego izlazak u neki klub.

Više o tome zašto ne treba posetiti Novi Sad

 

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

24 Shares
Share via
Copy link