Lifestyle Magazin

Bajkoviti vojvođanski dom bivše žene Jovana Memdovića pravi je raj za oči i dušu

mirjana_memedovic
Foto: Instagram/mirjana_memedovic

Mirjana Memedović možda više nije supruga voditelja Jovana Memedovića, ali sa njim je i dalje spaja njihova zajednička strast – prema prirodi.

I tu su svoju ljubav ovi ljudi preneli i na svoje potomke, posebno na ćerku Mašu Memedović, koja ne napušta zelelnilo.

Mirjanina privatna oaza nalazi se blizu Dunava, u selu Prigrevica pored Apatina, mestu u kome je vreme stalo i koje odiše starinskim šarmom severozapadne Bačke.

„Raj za oči i dušu“, napisala je ona pored jedne fotografije na kojoj su u prvom planu sveže voće i veliko dvorište puno zelenila.

Kad poželi da pobegne od beogradske vreve, Mirjana ne mora da putuje daleko. U miru bačke ravnice ima kuću uređenu u tipičnom vojvođanskom stilu, a ona je neke detalje malo i doterala.

Na primer prozore, koje je ukrasila šerpama sa tufnama, malim bundevama i cvećem.

Među rustičnim vojvođanskim čarolijama našla se i stara preslica, pa su se ispod fotografije na Instagramu nadovezali odgovarajući komentari iz bajke o Trnovoj Ružici.

„Čekam još princa za buđenje”, našalila se Mirjana odgovarajući pratiocima.

U letnjoj sezoni mnoga vojvođanska polja ukrašavaju suncokreti. Prirodni antistres, kako kaže Mirjana, podsećajući na blagotvorna svojstva biljke prelepog cveta iz koje se dobija ulje, ne samo jestivo, već i eterično. Ima ga puno u blizini njene kuće…

Među stare tradicionalne lekove može da se svrsta i orahovača – neko bi rekao rakija, a neko liker. „Povećala sam količine”, otkrila je pored jedne fotografije na kojoj je vidimo sa korpom punom mladih, zelenih oraha. Pratioci su primetili da izgleda kao Hajdi, mada je bilo i dama koje su zamolile za recept.

Postoji i kutak s pogledom, koji je uredila sa posebnom pažnjom.

„Koliko radosti kad sprovedeš neke svoje ideje u nešto opipljivo. Evo šta se može uraditi od stranice konjskih kola…

Zahvalna komšijama što znaju da obožavam starudiju, pa donose”, napisala je Mirjana uz sliku trema gde su zvezde šareni jastuci, tavanica od greda i ukras iznad „sofe“, napravljen od drvenih delova starih konjskih kola, piše hellomagazin.rs.

Bivša supruga Jovana Memedovića je dama par ekselans (FOTO)

Share via
Copy link