Magazin

Posada koja gubi razum i misteriozne smrti na kruzerima u karantinu

kruzer karantin

Kruzeri širom sveta zbog pandemije koronavirusa nisu u mogućnosti da pristanu na bilo koju obalu, što za rezultat ima to da osoblje bukvalno gubi razum. Na nekoliko brodova prijavljene su iznenadne i misteriozne smrti, bez ikakve povezanosti sa koronavirusom.

U roku od 10 dana četvoro radnika umrlo je pod misterioznim okolnostima na kruzerima koji već duže vreme plutaju morem, jer nemaju dozvolu za prilaz obali zbog pandemije koronavirusa, prenosi CBS News.

Jedna žena nedavno je preskočila ogradu na palubi broda i skočila u hladno more, dok je jedan muškarac izvršio samoubistvo u svojoj kabini. Oni su samo neki od primera, a nalaze se među četiri osobe iz posade različitih kruzera koji su stradali, a da nisu imali koronavirus. To su poznati, odnosno za sada prijavljeni slučajevi.

Članovi posada očajni i besni

Naime, Ukrajinka koja je imala samo 39 godina, pre pet dana skočila je sa broda „Kraljevska princeza“ u Holandiji, saopštila je u ponedeljak posada ovog broda, koji pripada kompaniji “Carnival”. To je bila već treća smrt koja se dogodila na brodovima-kruzerima, zarobljenim na moru zbog pandemije, u toku samo jednog vikenda.

Zna se i za ćetvrti slučaj, čoveka zaposlenog na kruzeru, koji je umro 10 dana ranije pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima.

S obzirom da članovi posada svih zarobljenih kruzera imaju sve manje strpljenja i žele da odu kući, da su očajni i besni, ovakvo stanje uopšte ne čudi. Tako je grupa od oko 14 radnika jednog kruzera započela štrajk glađu tokom proteklog vikenda, na brodu „Navigator of the Seas“, koji inače kruži oko Kariba, a sada je usidren blizu Majamija.

“U ovom trenutku svi se osećamo kao da smo taoci”, rekao je jedan od članova posade “Miami Heraldu”, ali nije želeo da se predstavi iz straha da će mu se kompanija za koju radi osvetiti.

“Ova kompanija mora da shvati da mi nismo kutije sa hranom koju možete pomerati kako vam naiđe.”

Svim brodovima koji krstare, je 13. marta naređeno da prekinu plovidbu, odnosno da se usidre negde na moru i čekaju da prođe pandemija koronavirusa. Iako su se putnici većinom iskrcali, članovi posade koji su ostali na brodu nalaze se u klopci. U američkim vodama, i oko njih, nalazi se trenutno 104 broda koji krstare, sa ukupno 71.900 članova posade, potvrdila je američka obalska straža prošle nedelje.

Neki umiru “prirodnom smrću”

U nedelju je jedan radnik pronađen mrtav, a umro je, kažu “prirodnom smrću” na kruzeru “Mariner of the Seas“, izjavio je u ponedeljak portparol “Kraljevskih Kariba”. Prema blogu „Zakon Kruzera“, član posade bio je kineski državljanin. Ovaj brod je samo jedan od nekoliko, koji plove između Floride i Bahama.

Na jednom od brodova u subotu je član posade izvršio samoubistvo na kruzeru „Karnevalski povetarac“, koji je sa Bahama krenuo u Evropu kako bi vratio svoju kompletnu posadu.

“Njegova smrt nije povezana sa virusom korona COVID-19, ali iz poštovanja prema njegovoj porodici nećemo iznositi sve detalje”, rekao je portparol ove kompanije Rodžer Frizel. Naime drugog maja, član posade prešao je preko ograde broda „Morski dragulj“ i ubio se. Portparol “Kraljevskih Kariba” rekao je da pomaže vlastima u toj istrazi.

Više od 100 Amerikanaca nalazi se na kruzerima, na brodovima koji su u vlasništvu kompanija „Carnival Cruise Line“, javio je dopisnik CBS News.

Osećamo se kao da smo u zatvoru

Rajan Driskol je animator na jednom od tih brodova, i on je trenutno kao “ostrvo u oluji koronavirusa”. U početku je bio na moru duže od 60 dana, onda su putnici otišli ​​13. marta, a on je u karantinu već nedeljama od tada. Iz sobe mu je dozvoljeno da izađe samo po obrok i da proveri temperaturu.

“Činjenica da nas neće pustiti sa kruzera je izuzetno frustrirajuća i iritantna, posebno za brodove koji imaju samo članove posade, koji su u karantinu mnogo duže od 14 dana i nemaju nijedan slučaj koronavirusa COVID-19”, rekao je Rajan za CBS News, a preneo portal Nova.

“Zaglavili smo ovde i ponekad se osećam kao da sam u zatvoru … Želim da idem kući. Želim da vidim svoju porodicu.”

Samo su Kubanci prihvatili “kruzer prokletih” i ušli u epicentar korone

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

89 Shares
Share via
Copy link