Koronavirus

Zašto na spisku članova Kriznog štaba nisu Kisić Tepavčević i dr Srđa Janković?

Nakon što su mediji danas objavili spisak svih članova Kriznog štaba, postavilo se pitanje zbog čega deo štaba nisu i Darija Kisić Tepavčević i Srđa Janković.

Redakcija portala 021.rs uputila je pitanje Vladi Srbije i dobila sledeći odgovor:

– U formalnom smislu postoje izabrani i angažovani članovi Kriznog štaba. Svako radno telo Vlade Srbije, po Poslovniku vlade, može da angažuje stručna lica radi pomoći u ostvarivanju zadataka zbog kojih je osnovano – navode u Vladi za 021.rs i dodaju da pozivaju sve zdravstvene radnike i pojedince koji smatraju da mogu da doprinesu, da se priključe radu Kriznog štaba, jer je, kako je napisano „ovo borba svih nas“.

Vlada Srbije je, tako, angažovala Dariju Kisić Tepavčević, Srđu Jankovića, Berislava Bekića državnog sekretara Ministarstva zdravlja, Svetlanu Filipović iz Torlaka, Vesnu Mijucić iz Instituta za transfuziju krvi, Dragana Despota iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju, direktora Instituta za javno zdravlje Niš Miodraga Stojanovića, te Tatjanu Pekmezović sa Medicinskog fakulteta.

Lekari Kisić Tepavčević i Srđa Janković su dvoje najistaknutijih i najpoznatijih lica koja su obaveštavala javnost i pružala smernice o daljem antipandemijskom ponašanju i merama u Srbiji.

Izvor: 021.rs

Toliko o nezavisnosti struke: Porodica Darije Kisić Tepavčević u milionskim ugovorima sa državom

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

9 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap