Magazin

Kristina Kovač: Bljuje mi se od studenata

Studenti Beogradskog i Novosadskog univerziteta izašli su na ulice i protestvovali zbog najava predsednika Vučića da će biti iseljeni iz studentskih domova, u cilju zaštite od koronavirusa.

Većina je podržala studenski bunt, ali ima i onih koji se pitaju „gde su bili do sada i šta su radili poslednjih osam godina“.

Naime, pevačica Kristina Kovač na svom Fejsbuk profilu napisala je status koji je naišao uglavnom na negativne kritike korisnika društvenih mreža.

“Izvinite, ali od današnjih studenata mi se malo bljuje. Samo kad je njihovo dupe, samo tad… Gde ste bili, deco, poslednjih osam godina”, upitala je ona, pa imala i šta da doda:

“P. S. Da ne pričamo o tome da kad pogledaš njih i njihov manjak ideala, volje, inicijative i integriteta, pa se setiš nekadašnjih studenata, shvatiš dubinu sunovrata jednog naroda…”, zaključila je ona.

Njen status počeo je brzo da se deli na društvenim mrežama, a komentari, uglavnom negativni, nizali su se unedogled.

“Pa stvarno, studenti, gde ste bili pre osam godina?! Verovatno u osnovnoj školi, gde ste učili matematiku, za razliku od Kristine Kovač”, stoji u komentaru jednog korisnika Tvitera koji je podelio reči koje je Kovač napisala, a prenosi portal Nova.

Podsetimo, beogradski studenti sinoć su nakon saopštene odluke predsednika Aleksandra Vučića da se zbog povećanog broja slučajeva zaraženih koronavirusom od sutra zatvaraju studentski domovi, zbog čega će studenti morati da se isele, izašli na ulice glavnog grada, a krajnja destinacija bila im je Skupština.

Studenti su tokom protesta koji je počeo sinoć nakon gostovanja predsednika Vučića na RTS istakli da neće odustati od iskazivanja nezadovoljstva zahtevajući da se donesena odluka promeni, te da studenti nisu neodgovorni kao što se predstavlja i da nose maske.

Mnogi su na pominjanje predsednika i njegove odluke vikali “Uaaaa” i oštro reagovali povicima negodovanja na optužbe nadležnih da su oni krivci za širenje koronavirusa u Beogradu, a dozivali su i ministra prosvete, Mladena Šarčevića i istakli da neće odustati dok se on ne pojavi.

Zahtevi studenata, koji su se i danas okupili u znak protesta, jesu da ih ne iseljavaju iz domova jer bi to potencijalno moglo da ugrozi zdravlje njihovih porodica, dodatni ispitni rok za studente koji su pozitivni na koronavirus i razgovor s ministrom prosvete, Mladenom Šarčevićem.

Zašto moramo imati mišljenje o svemu, pa i o nameštaju koji prodaje Kristina Kovač

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

456 Shares
456 Shares
Share via
Copy link