Magazin Srbija

Neko je zagrizao pecivo u marketu, pa obuo nove cipele, a stare ostavio na rafu (FOTO)

Krađa super market naslovna
Foto: Printscreen / Instagram / serbialive_beograd

Građani Srbije su u poslednjoj deceniji imali privilegiju da žive u državi sa najvećim ekonomskim rastom, a po prosperitetu su nam zavidele sve ostale zemlje Evrope.

Mogli su da biraju kojim će vozilom iz raskošnog voznog parka taj dan otići na posao, u nekoj od sjajnih stranih kompanija koje su odlučile da investiraju na naše tržište, dok im je novčanik bio sve deblji, kako je rasla prosečna mesečna plata.

Ako ste se namučili dok ste čitali prethodne dve rečenice, pitajući se istovremeno “šta ovaj bulazni?”, znači da ipak ne živite u paralelnom univerzumu koji nam predstavnici vlasti serviraju sa malih ekrana.

Rešavanje jednačine pred odlazak u supermarket

U međuvremenu, u stvarnosti se debljina novčanika prosečnog srpskog građanina kreće suprotno od krive rasta cena, pa nam je sve teže da kupimo namirnice koje su nam neophodne da preguramo mesec.

Svaki odlazak u supermarket predstavlja poseban finansijski poduhvat i rešavanje komplikovane jednačine – “kako se vratiti iz prodavnice a da vam za dve crvene kesa ne budu poluprazna”.

Dok razmišljamo kako to da učinimo, umotani u ćebe, pošto su nam stanovi i dalje hladni (iako se novembar približava, a račune za grejanje plaćamo tokom čitave godine), odlučujemo da navučemo cipele i prošetamo se do marketa, pošto je kazaljka u rezervoaru odavno u crvenom.

Tu već shvatamo da su nam i đonovi bušni, poput onih cipela koje fura družina TNT iz “Alan Forda”, a ni paučina u novčaniku ne obećava, dok stomak krči – šta raditi?

Nema problema – građanin Srbije će se za sve snaći, ipak su tri decenije preživljavanja najbolja škola – i to besplatno!

Nedostatak novca za osnovne potrepštine menjamo – krađom

To nam najbolje potvrđuju i dve fotografije iz jedne beogradske filijale popularnog stranog marketa, a koje su osvanule na Instagram stranici serbialive_beograd.

Ne znamo da li se radi o jednom ili više potrošača koji “kupuju” bez novca, ali iz prodavnice nisu izašli ni gladni, a ni bosi.

Pecivo supermarket
Foto: Instagram / serbialive_beograd

Prvo su rešili da isprobaju pecivo i utole glad, a zatim i da zamene stari model cipela potpuno novim.

Mislili su i na druge, pa su stare blatnjave čizme ostavili drugim mušterijama, ako nekom zatrebaju, podsećajući nas još jednom da se nalazimo u blatnom dobu, a omogućili su im i uživanje u ostacima kroasana.

Cipele supermarket
Foto: Instagram / serbialive_beograd

To naravno nije prvi slučaj da građani kradu robu iz supermarketa – svojevremeno smo imali i slučajeve da se krade po jedno jaje iz kutije.

Kako nam dobro ide, nije normalno – ekonomski tigar grabi punom parom napred, skoro kao brzi voz kad pokradu delove pruge.

Ekonomski tigar odjednom postao krezubi maltezer

Doduše i priča o ekonomskom tigru je uveliko splasnula, kao što se uozbiljio izraz našeg predsednika prilikom svakodnevnog vanrednog obraćanja naciji.

Nekako ju je u poslednjim mesecima sve više zamenila ona o nedostatku energenata, apelima za štednju struje i najtežoj zimi koja nas čeka, sve u momentu dok se formira najglomaznija vlada koja će nas voditi u ovom teškom trenutku.

Valjda se podrazumeva da će nam takav trust mozgova obezbediti potrebni brejnstorming da preguramo sve ove nedaće brže, jače i bolje.

Otupeli zubi ekonomskog tigra, mala pavlaka 92 dinara, poskupelo i kiselo mleko (FOTO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
3.3K Shares
3.3K Shares
Share via
Copy link