Koronavirus Magazin

Što se nisi vakcinisao, Srđane ili kako je jedna doktorka navukla gnev tviteraša

kovid-bolnica-batajnica-srdjan

Direktorka kovid bolnice u Batajnici dr Tanja Adžić-Vukičević glavna je tema ovih dana na društvenim mrežama zbog snimka koji je nastao u ovoj bolnici.

Na snimku se vidi razgovor dr Adžić i pacijenta ove bolnice po imenu Srđan koji je dan pre toga prebačen s Infektivne klinike u bolnicu u Batajnici, a gde ga ona pita zašto se nije vakcinisao. Pacijent, koji je na ventilaciji, odgovara na to „sticajem okolnosti“. Na dodatno pitanje doktorke da li mu je sada žao, odgovara, kako tumači lekarka, da će vakcinacija „sigurno biti njegova preporuka“.

Snimak je vrlo brzo završio na Tviteru, gde je potez dr Tanje Adžić naišao na brojna neodobravanja. Komentatorima je zasmetalo pitanje, ton postavljenog pitanja, pa čak i činjenica da je snimak uopšte emitovan iako je najčešća zamerka svih protivnika vakcine i teoretičara zavere upravo to da nema snimaka iz bolnica.

Sada, kada je snimak jednog od obolelih od kovida predstavljen javnosti, mnogi negoduju što je to uopšte emitovano, a još više zbog samog pitanja doktorke i tona kojim se poslužila. Međutim, propustili su da primete nešto još strašnije od tog pitanja, a to je broj pacijenata na aparatima kojima kraj kreveta stoji napomena „nevakcinisan“, piše Žena.

Dok javnost ima pravo da izrazi ljutnju zbog snimka, i lekari imaju pravo da skrenu pažnju toj istoj javnosti, pa i samom obolelom koji će, kako se svi nadaju, poučen ovim iskustvom dobiti šansu za novo odlučivanje o tome da li će se vakcinisati protiv koronavirusa, ili neće.

Srbija uvodi kovid propusnice – u kafane samo sa 2 doze vakcine, negativnim testom ili preležanom koronom

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

153 Shares
153 Shares
Share via
Copy link