Magazin

Statistika šta Srbi misle o koroni, Vučiću, vakcinama i Kriznom štabu ubojitija je od kovida

Preporuku lekara da se vakcinišu zbog virusa korona poslušalo bi 46% građana Srbije, a 6% bi to učinilo ako preporuči šef države Aleksandar Vučić, dok se 31% ne bi vakcinisalo ni pod kojim uslovima, rečeno je danas prilikom predstavljanja Demostatovog istraživanja javnog mnjenja o kovidu-19.

Korona nije samo medicinski, već i politički problem, na čemu političari insistiraju, izjavio je istraživač Demostata Srećko Mihailović, a preneo portal Nova.

Prema njegovim rečima, 44% građana Srbije nema poverenje u lekare i nauku, a 39% u Vučića.

Medijima veruje samo 19% građana, a Kriznom štabu za borbu protiv pandemije ne veruje više od trećine, izjavio je Mihailović.

On je ocenio da su to “ubistveni podaci, koji ubijaju gore nego korona”.

Mihailović je naglasio da pandemija ne ugrožava samo zdravlje ljudi, već dovodi i do gubitka posla i smanjenja plate.

Virus je doveo do gubitka posla 7% zaposlenih u državnom sektoru i 29% u privatnom. Zato je normalno što ljudi žele da budu među 800.000 zaposlenih u državnom sektoru, izjavio je Mihailović.

Rezultati istraživanja pokazuju da 18% građana nije zabrinuto zbog mogućnosti da se zaraze.

Samo 57% građana smatra da nije istina da nas mačke mogu spasiti od korone, dok 4% misli da su rakija i beli luk lek protiv virusa, rekao je Mihailović.

Vakcinaciju želi 52%, izjavio je Mihailović, uz ocenu da je to porazan rezultat i pokazatelj nepoverenja u medicinu i nauku.

Rezultati istraživanja pokazuju da 54% građana poštuje fizičku distancu, dok dve trećine nose zaštitne maske u prostoru sa mnogo ljudi.

Mladi poslanik jasno i glasno rekao da je Parlament Srbije podrška Aleksandru Vučiću

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

77 Shares
Share via
Copy link