Koronavirus

Ko primi rusku vakcinu 2 meseca ne sme da pije alkohol i mora da se kloni duvana

Oni koji prime rusku vakcinu protiv koronavirusa Sputnjik V moraju dva meseca da se uzdržavaju od alkohola, izjavila je šefica ruske službe za zaštitu potrošača i nadzor Rospotrebnadzor Ana Popova, a preneo b92.

„Konzumiranje alkohola mora da prestane najmanje dve nedelje pre imunizacije, a oni koji prime prvu dozu moraju se uzdržati od alkohola u naredna 42 dana“, izjavila je Popova u utorak za Radio Komsmolska pravda.

Popova je savetovala građane i da ne puše pre i posle vakcinacije, upozorivši da duvanski dim iritira pluća i smanjuje imuni odgovor.

Kako prenosi „Moskov tajms“, posle upozorenja Popove, oglasio se Aleksandar Ginsberg, šef državnog istraživačkog centra „Gamaleja“, koji je razvio sputjnik V.

Ginsberg je rekao da, iako ne treba uživati u alkoholu pre ili posle vakcinisanja, „jedna čaša šampanjca nikada nikome nije naškodila“, navodi „Moskov tajms“.

Ruska akcija vakcinisanja započela je ovog vikenda u Moskvi, a do sada je, prema procenama, oko 100.000 Rusa primilo sputnjik V, uključujući učesnike testiranja i pripadnike vojske.

Antimaskerima, antivakserima i svim ostalim antirazum frakcijama

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

48 Shares
Share via
Copy link