Koronavirus

O ovom simptomu koronavirusa se malo priča, a najčešće se javlja kod mladih

koronavirus-mladi-simptomi

Naučnici tvrde da korona virus može da izazove i probleme sa sluhom, kod ljudi koji ranije nisu imali problema sa sluhom!

Prvi ovakav slučaj otkriven je kod starije žene na Tajlandu – čak i kada su se respiratorni problemi povukli, problemi sa sluhom su ostali, piše Mondo.

– Gubitak sluha usled kovida-19 do sada nikada nije zabeležen u literaturi – saopštili su turski naučnici komentarišući izveštaj sa Tajlanda.

Međutim, nešto kasnije je objavljena još jedna studija, u kojoj je 20 asimptomatskih pacijenata zaraženih kovidom-19 razvilo probleme sa sluhom.

Oni su bili stari između 20 i 50 godina, i pre toga nisu imali nikakvih medicinskih problema sa sluhom.

Nakon toga, i iranska studija je u junu zabeležila šestoro zaraženih kovidom-19, starosti od 22 do 40 godina, koji su imali blage simptome bolesti, a kod kojih je došlo do problema sa sluhom.

Četvoro od njih su imali tinitus (buka ili zvonjenje u ušima), dvoje vertigo (gubitak ravnoteže koji se povezuje sa sluhom), a svi su prijavili i da slabije čuju na jedno uvo.

Iranski otorinolaringolog je rekao da su ovi simptomi najverovatnije direktno povezani sa korona virusom. Takođe, kaže i da je video mnogo pacijenata koji ranije nisu imali problem sa sluhom ili ravnotežom, a koji su ih zbog kovida razvili.

Inače, i u Školi medicine Džons Hopkins potvrđeno je da su kod pojedinih pacijenata detektovali korona virus u srednjem uhu i mastoidnoj kosti koja se nalazi iza uva.

Korona ima “nove” simptome koji nas ubijaju već decenijama. Ako ih osetite, hitno uradite ovo!

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

32 Shares
Share via
Copy link