Koronavirus Novi Sad

Koronavirus: Povećan broj obolelih u Novom Sadu, epidemiolozi očekuju pogoršanje situacije

U Novom Sadu trenutno je registrovano 114 osoba zaraženih koronavirusom. U odnosu na prošli četvrtak, to je 42 kovid pozitivne osobe više, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

U Vojvodini je ukupno 265 aktivnih slučajeva, a najčešće oboleva radno aktivno stanovništvo.

“U odnosu na prethodnu nedelju registrovan je porast broja registrovanih slučajeva. Dnevni broj registrovanih slučajeva u Vojvodini se tokom prethodne nedelje kretao u rasponu od 13 do 22. Međutim, u toku prethodnog dana registrovan je 41 novi slučaj među kojima je 20 iz Novog Sada, što ukazuje na očekivano pogoršanje epidemiološke situacije tokom jeseni. Dominiraju slučajevi sa blagom kliničkom slikom”, navode u Institutu uz ocenu da je epidemiološka situacija nesigurna.

Aktivni slučajevi su prisutni u 32 od 45 opština u Vojvodini, a u 23 opštine je prisutno manje od pet aktivnih slučajeva.

Dodaju da nisu utvrđene promene u broju i načinu zaražavanja kod dece u odnosu na septembar. Registruju se pojedinačni slučajevi obolevanja dece školskog uzrasta, koje je povezano sa boravkom u drugim zemljama ili je do zaražavanja došlo od prethodno obolelih roditelja odnosno van škole. Nije registrovano prenošenje oboljenja među decom u školskim uslovima, piše 021.

“Od ove nedelje očekujemo trend rasta broja registrovanih slučajeva i pogoršanje epidemiološke situacije, kao i prelazak u nepovoljnu situaciju u narednom periodu”, kažu u Institutu.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 21 osoba obolela od korone, dok je troje njih u teškom stanju zbog čega su stavljeni na respiratore.

Stroga kontrola sprovođenja epidemioloških mera, nove još na čekanju

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
27 Shares
Share via
Copy link