Koronavirus Srbija

Preminulo još 7 osoba u Srbiji, zaraženo 296, ukupno 7.779

koronavirus srbija

Tokom poslenja 24 časa u Srbiji je preminulo još sedam osoba, saopšteno je na konferenciji za novinare o koronavirusu u Srbiji. Od početka epidemije 151 osoba izgubila je život. Zaraženo je još 296 osoba, ukupno 7.779.

Novo žarište je Negotin, jer je koronavirus ušao u dom za stara lica “Radost” u tom gradu. Uskoro se očekuju najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

Kako je rečeno, ukupno je zaražen 531 korisnik i 131 zaposleni u 30 ustanova socijalne zaštite.

U Gerontološkom centru u Nišu je ukupno registrovano 169 slučajeva. Oni koji su izlečeni vraćeni su u Centar, rekla je dr Darija Kisić Tepavčević.

“Testirano je preko 5000 osoba, to je najveći broj do sada i mi ubedljivo najviše testiramo od svih u regionu”, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

“Negotin nam je novo žarište i sada se sve naše epidemiološke ekipe nalaze tamo. Najveći broj je verovatno iz gerontološkog centra”, rekao je Gojković.

Gojković je naglasio da će morati još mnogo da se radi da se zdravstveni sistem vrati u vreme pre epidemije.

“To će podrazumevati veliki napor, promenu režima. Očekujemo da će se polako kovid centri zatvarati, kao što smo se širili, tako ćemo se sada vraćati na početak. Zdravstveni radnici će svakako i dalje raditi po izmenjenom režimu.”, objasnio je on.

Vučić: Iza nas je užasna noć u Nišu, imamo novo žarište

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

13 Shares
Share via
Copy link