Lifestyle Putovanja

Let kojim se ne stiže nikuda rasprodat za deset minuta

Pre pandemije koronavirusa, putovanje avionom bio je samo brz i udoban način da se nekuda stigne, a kako su putovanja već mesecima na čekanju, putnici su se uželeli i samog doživljaja letenja. Jedna australijska avio-kompanija je tako i došla na ideju da organizuje putovanje koje zapravo nema odredište, prenosi Direktno.rs.

Posmatranje grada iz aviona je popularna atrakcija, a dokaz za to je i sama činjenica da je let rasprodat za samo 10 minuta. Mnogi putnici su se uželeli samog leta, pošto je većina australijskih kompanija otkazalo gotovo sve međunarodne letove.

– Ovo je možda najbrže rasprodat let u istoriji naše kompanije – rekao je direktor kompanije Kantas Alen Džois.

Let će trajati sedam sati, a avion će leteti iznad Kvinslenda, Zlatne obale i Novog Južnog Velsa. Putnici će moći da vide razne znamenite atrakcije kao što su sidnejska luka, plaža Bondi i još mnogo toga.

Avio-kompanija je takođe organizovala zabavni program koji će voditi slavni austalijski voditelji. Putnici će leteti avionom Boing 787 Dreamliner, koji se obično koristi za interkontinentalne letove. Avion će poletati sa Sidnejskog aerodroma 10. oktobra i vratiće se nakon sedam sati. Prodato je 134 karte, a one su koštale između 566 i 2.734 američka dolara.

Nešto slično učinila je japanska i tajvanska kompanija EVA Air 8. avgusta, a nagovešteno je da i druge kompanije planiraju slične letove.

Korona nas je vratila u rodni grad i to je nešto najbolje što je moglo da nam se desi

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

31 Shares
Share via
Copy link