Koronavirus Novi Sad

Korona u Vojvodini pod kontrolom: 10 novoobolelih u poslednjem danu

Na teritoriji Vojvodine je u poslednja 24 sata registrovano 10 novih slučajeva zaraze.

S obzirom na to da članovi Kriznog štaba Republike Srbije ne saopštavaju koliko je tačno građana u Vojvodini zaraženo, iako u njoj živi gotovo trećina stanovništva države, broj onih koji je oboleo na ovoj teritoriji da se zaključiti tek kada se na konferenciji za medije kaže koliko je ljudi smešteno u zdravstvene objekte na području pokrajine, što je, prema poslednjim podacima, 523 obolelih.

Prema nezvaničnim saznanjima 021.rs, jedan od četiri preminula građanina Srbije u protekla 24 sata, lečio se u Kliničkom centru Vojvodine. U pitanju je muškarac i on je 12. žrtva iz Pokrajine. Bio je priključen na respirator, ali lekari nisu uspeli da se izbore za njegov život.

Na respiratoru u KCV se nalazi 10 osoba, jedna osoba manje u odnosu na sredu, a razlog tome jeste jedan preminuli u međuvremenu.

Dodajmo i to da Krizni štab nije saopštio da li je bilo otpuštenih na kućno lečenje nakon ozdravljenja.

Podsetimo i da je jutros, nakon pauze od nekoliko dana, i Pokrajina saopštila podatke o stanju u Kliničkom centru Vojvodine, Novosadskom Sajmu i bolnici u Pančevu. Ni oni nisu saopštili koliko je pacijenata ozdravilo i koliko je njih otpušteno svojim kućama.

Izvor: 021.rs

I pokrajinske vlasti uvele konferenciju za novinare bez novinara, uživo se obraćaju na RTV

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

20 Shares
Share via
Copy link