Magazin Srbija

Opušteno na Kopaoniku, kao da nije pandemija, a malo pivo ne košta 600 din. (FOTO)

Na Kopaoniku uveliko traje skijaška sezona, a posetioci ove srpske planine, sudeći po njihovim pričama, ne brinu zbog koronavirusa. Naime, to najbolje dokazuju fotografije uslikane jutros prilikom iznajmljivanja ski opreme.

kopaonik-guzva
Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Po svemu sudeći, skijaše ove sezone nije omela situacija sa koronavirusom, u nameri da uživaju na ovoj planini. Darko iz Beograda kaže da nema bojazan od mogućnosti infekcije.

“Juče sam stigao sa suprugom, došli smo na skijanje za vikend. Mi poštujemo distancu, mada mislim da je sve ovo moglo mnogo bolje da se organizuje” , smatra on.

Njegova supruga Ana kaže da smeštaj nisu platili puno u najstarijem hotelu na Kopaoniku. Međutim, kako navodi, cene u pojedinim lokalima su previsoke.

“Jutros smo dve kafe platili 540 dinara, to je previše. Razumem da su ugostitelji mnogo trpeli i jedva preživljavaju u doba korone, ali to je stvarno previše” , rekla je ona za Nova rs.

Uprkos tome što su Skijališta Srbije postavili tablu na kojoj piše da je neophodno držati rastojanje, redari upozoravaju posetioce da ga poštuju, retko ko obraća pažnju na to.

Naime, većina njih se ponaša vođena logikom dr Nestorovića-ma to je najsmešniji virus na svetu. Ne nose ni maske. Ne treba zanemariti ni činjenicu da je juče zabeležen porast broja zaraženih u našoj zemlji za čak za 30 odsto.

Boreći se za živote građana u Srbiji je preminulo više od 70 lekara, a od početka pandemije, prema zvaničnim podacima, 3513 žitelja naše zemlje.

Na Kopaoniku postoji paralelna dimenzija – korone nema i sve je po starom

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Vratila sam se juče sa Kopaonika, Tamo definitivno ništa od mera kriznog štaba ne postoji, niko to ne kotroliše, niti postoji distanca. Maske se ne nose (samo u prodavnicama te opomenu), kafići (većina) radi do 2-3h sa glasnom muzikom. Onaj ko se odluči da ide mora biti svestan situacije, pa sada……i definitivno ne čitati info kop 🙂

339 Shares
339 Shares
Share via
Copy link