Koronavirus Srbija

Konov ultimatum: Ili maske ili zaključavanje

Epidemiolog i član Kriznog Štaba Predrag Kon gostovao je na TV Prva gde je demonstrirao retko pokazanu zabrinutost, ljutnju i odlučnost.

– Građanstvu i vlasti svima kažem sada, ako ne funkcionišu maske onda mora lokdaun, zaključavanje, kako će da se sprovodi to me ne interesuje više. Pravnici treba da sede i da objašnjavaju zašto nesto može ili ne, Od početka pričam da je moja jedina partija epidemiologija, i neću se maći od toga. Radim svoj posao i ništa drugo –  rekao je Kon.

Zabrinutost zbog “potpunog nepoštovanja mere nošenja maski” koju je pokazao tokom tv gostovanja,  opravdao je time da mu je medicinski deo Kriznog štaba jasno stavio do znanja da to mora da predoči javnosti.

On je najavio i mogućnost uvođenja vanrednog stanja.

– Postoji razlika, mi jesmo imali drugi talas, a uglavnom se drugi tek dešava u Evropi, tu jeste razlika. Trebalo bi da smo pametniji, ali je obrnuto. Činjenica je da ne shvatamo da je korona pretnja, i dalje se priča kako je stanje kod nas stabilno… Međutim, situacija je krajnje nestabilna, za Beograd je sledeće nedelje nepovoljno, možda do kraja nedelje budemo u vanrednoj situaciji – rekao je Kon.

Kon kritikuje zbog nenošenja maski na otvorenom, Tiodorović preti zatvaranjem škola

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
576 Shares
576 Shares
Share via
Copy link