Balkan Magazin

Konj nije hteo da se slika s predsednikom Hrvatske, pa ga udario tokom fotografisanja (VIDEO)

Milanović i konj
Foto: ScnShot YouTube

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović doživeo je manju nezgodu na 47. Trci na prsten u Barbanu.

Naime, dok je uručivao prelazni predsednički štit i bodež kao poklon pobedniku Petru Benčiću iz okoline Žminja, Milanovića je odgurnuo Benčićev uznemireni konj. Konj je bio nemiran dok je Milanović pokušavao da se fotografiše s pobednikom, a zatim i odgurnuo Milanovića kog je pridržalo obezbeđenje.

Milanović se nakon nezgode nasmejao, te se ponovo približio konju i potapšao ga pa se odmakao, piše N1 Zagreb.

Ovo je, na neki način kao i Sinjska alka – naša priča. Na Trku na prsten ne gledam kao na turistički proizvod. Kao na tribinama oko Sinjske alke, i ovde se okupljaju naši ljudi. Ovde ne dolaze stranci, koji su, naravno, dobrodošli. Ovo je u tom smislu naše okupljanje, okupljanje tradicije u hrvatskoj Istri, kombinacija i spoj istorije, modernosti i poslovnog talenta s ciljem da se ljude okupe, da se dobro osećaju i da nakon toga svi zadovoljno odu kući“, rekao je Milanović nakon trke.

Viteška igra Trka na prstenac je konjička manifestacija u kojoj pravila nalažu da takmičari moraju u tri trke da savladaju stazu dugu 150 metara, te kopljem pogode prsten. Onaj takmičar koji u tri trke postigne najviše bodova postaje pobednik.

Inače, Trka na prsten u Barbanu je prvi put održana 1696. godine, kada je u vreme lokalnog sajma Franjo Loredan organizovao viteško nadmetanje u gađanju prstena. Manifestacija je obnovljena 1976. godine, a od tada se održava svake godine pretposlednjeg vikenda avgusta.

Izvor: 021.rs

Oluja je za Plenkovića lažni pogrom Srba, ima li ko da vikne: Dosta je krvi!?

Reklama

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

57 Shares
Share via
Copy link