Srbija Vesti

Jutrošnja sednica Kriznog štaba: Kon predložio da ništa ne radi 5 dana

Doktor Predrag Kon odustao od ideje o skraćenju radnog vremena na 18 sati za šta se zalagao prethodnih dana. Umesto toga, na jutrošnoj sednici Kriznog štaba predložio je da ništa ne radi narednih nekoliko dana, prenose beogradski mediji.

Dr Kon je u izjavi nakon sednice Kriznog štaba potvrdio da je da je govorio o kompletnom zatvaranju.

– Najefikasnija mera bi bila da se sve zatvorni na pet dana, ali to nije realno. To jesam rekao na sednici, ali to uopšte nije uzeto u razmatranje – izjavio je dr Kon posle današnje sednice.

Kako je rekao, u toku sastanka bilo je razmena mišljenja, različitih stavova.

– Ali došli smo do jedinstvenog stava da se preko vikenda mora preduzeti nešto, a ostavljeno je da se to iskristališe i pripremi predlog koji bi u petak bio usvojen – rekao je Kon novinarima nakon sednice.

Podsećamo, dan pre Krznog štaba dr Kon je izjavio da je “policijski čas prošla tema”, te da je za tu meru potrebno mnogo vremena i truda.

– Mi iz medicinskog dela Kriznog štaba ne možemo da gledamo kako nam se pune bolnice i to sad znatno brže. To se na kraju završava vrlo teškim, pa nažalost i smrtnim slucajevima. U ovoj situaciji kada su nam lekari iscrpljeni, kada je zaista “doteralo do duvara”, mi moramo to da usporimo, a onda i zaustavimo, paralelno sa vakcinacijom – rekao je Kon.

Bilo je različitih stavova, ali došli smo do zajedničkog stava da se preko vikenda mora preduzeti nešto i ostalo je da se iskristališe i pripremi predlog, naveo je član Kriznog štaba.

Rekao je da je najvažnije da su glavna mesta zaražavanja uočena – restorani i kafići, same ski staze ne.

“Mere će se odnositi na sva mesta gde postoji žarište i mogućnost prenosa, ali to nije danas definisano”, kazao je, dodajući da se sa zimovanja vraćaju sa dokazanim infekcijama.

Bilo je, kazao je Kon, rasprave i o kafićima u Beogradu, za sada nema pomeranja radnog vremena, ali će se u petak za dalje i o tome raspravljati.


Dr Tiodorović: Dve opcije na stolu

Uoči početka sednice Kriznog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je će morati da se azgovara o pooštravanju mera, za šta postoje dve opcije.

Prva je, kako je naveo epidemiolog, da se donesu mere koje se odnose na celu državu jer se ove i sledeće nedelje očekuje porast broja zaraženih. Druga je da se u pojedinim lokalnim samoupravama donesu posebne mere i postavi pitanje odnosa lokalne samouprave prema ovoj situaciji, dodaje Tiodorović.

Prem njegovim rečima, vanredna epidemijska sitaucija je četiri grada – u Beogradu, Novom Sadu, Arilju, Kraljevu.

Inače, juče je u našoj zemlji zabeležen novi skok broja zaraženih, te smo došli do čak 3.257 pozitivnih osoba za 24 časa.

Izvor: Blic

Rade Panić: Obećavam Konu da se vidimo u sudnici

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Ako drKon, pod krivičnom i materijalnom odgovornošću, garantuje da ćemo se rešiti virusa ukoliko sve stane na pet dana, treba ga poslušati.

OGLAS

PARTNERI SAJTA


340 Shares
340 Shares
Share via
Copy link