Koronavirus Srbija

Kon odgovorio “Ujedinjenima protiv kovida”, pa malkice i pripretio

Predrag Kon ljut
Foto: N1/preuzeto sa autonomija.info

Udruženje lekara “Ujedinjeni protiv kovida” dva puta su poslali listu pitanja epidemiologu Predragu Konu, a u vezi sa načinom na koji se država borila i bori sa epidemijom koronavirusa.

Upitali su ga, između ostalog, da li je svestan posledica kašnjenja mera od 20 dana, šta je učinio da zaštiti kolege koje su digle glas od progona i zašto se oglasio tek dan posle izbora, nakon višenedeljne ćutnje u junu.

Slično otvoreno pismo Ujedinjeni protiv kovida uputili su i imunologu i članu Kiznog štaba Srđi Jankoviću.

Epidemiolog Predrag Kon oglasio se danas (2. decembar) povodom pomenutih pitanja i naveo da je spreman da po završetku epidemije korona virusa odgovori na sva pitanja koja mu je uputila strukovna organizacija Srbije “Ujedinjeni protiv kovida”.

“Poštovane kolege iz ‘Udruženi protiv kovid’, sva Vaša pitanja su korisna (čak i ona maliciozna) i smatram da treba da nastavite s kritikom. Vreme za preispitivanje odgovornosti je pred nama. Svako dobro vam želim!”, napisao je Kon na Fejsbuku, a preneo Insajder.

Po njegovim rečima, svoju ličnu odgovornost nosi “nepokolebljivo” i spreman je da odgovara na sva pitanja po završetku epidemije.

Poštovane kolege iz “Udruženi protiv kovid”, sva Vaša pitanja su korisna (čak i ona maliciozna) i smatram da treba da…

Posted by Predrag Kon on Wednesday, 2 December 2020

“Ovo što živimo je istorijska borba za čuvanje života stanovništva Srbije. Mnogi od vas su u toj borbi i ja ih s poštovanjem slušam. Ima, nažalost, politikanstva i nekih kritika koje odbacujem. Treba razumeti da i vi nosite ogromnu odgovornost u ovom trenutku i nadam se da ste u potpunosti toga svesni, da ćete je prihvatiti i nositi kada dođe vreme preispitivanja”, ocenio je epidemiolog.

Vučić o svemu odlučivao sam, a s lekarima je obrisao patos

OGLAS

PARTNERI SAJTA


14 Shares
Share via
Copy link