Magazin

Komšije Baneta Vidakovića nakon hapšenja sa heroinom: Izgleda povučeno i bolesno

branko-vidakovic
Foto: Facebook

Kao bomba je odjeknula vest da je glumac Bane Vidaković uhapšen na Vračaru kada je kod njega pronađeno više od 30 grama heroina.

Međutim, njegove komšije još više je šokirala činjenica da je Bane istaknuti član Narodnog pozorišta i da iza sebe ima zapažene uloge.

– Skoro sam se doselila ovde i viđam ga ponekad. Iskreno, nisam ni znala da je on glumac dok nisam videla tekst u novinama. Izgleda nekako odrpano, povučen je i često ide pognute glave. Ne obraća previše pažnju na okolne prolaznike – rekla je za Blic jedna mlada devojka koju smo sreli u ulici gde Vidaković živi u iznajmljenoj kući, koja je potpuno stara i neuređena.

S druge strane, komšija koji živi samo dve kuće od Vidakovića potpuno nas je začuđeno pogledao kada smo ga upitali da li zna ko je Bane i da li ga sreće:

– Ma tu kao podstanar živi neki starac, kakav crni glumac. To je čovek senka, teško priča i još teže se kreće, kao da je teško bolestan – kaže jedan od komšija preko puta, a kada smo mu pokazali na telefonu video iz Kursadžija u kojem glumi njegov poznati sused, bio je potpuno zatečen.

bane-vidakovic-komsiluk
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA

– Gospode bože, za devet života ne bih pomislio da je taj čovek deo obrazovnog sveta i javna ličnost, pa i taj čovek sa snimka. Šta ste rekli, koliko ima godina? Pa to je nemoguće.

Stariji gospodin je objasnio da je to mala ulica u kojoj se svi znaju i neretko komšije pomažu jedni drugima, ali da s Vidakovićem retko ko ima bliski kontakt.

– Retko ga viđamo tokom dana, uglavnom uveče ili noću funkcioniše. Dolaze mu jedino neki dečko i devojka stalno, možda su mu to deca, ne znam. A ovako, povremeno, bude nekog čudnog sveta – prepričava komšija, i nadovezuje se:

– Prilično je povučen otkada se doselio. I kada ga sretnemo, kao da izbegava da se sreće sa ljudima, nekako skrene pogled, promumla dobar dan, ali nikad prvi, i tako živi. Kao neki samotnjak. Ipak, jako sam se začudio kada sam pročitao za šta je optužen, ne deluje kao neki diler, više kao duboko zagrizao u konzumiranje toga.

U nekoliko obližnjih prodavnica i na pumpi znali su o kome pričamo, ali su tvrdili da kod njih ne svraća. Međutim, u jednom malom dućanu prodavačica je otkrila da kod njih pazari samo najneophodnije namirnice.

– Kupuje hleb, pivo i neke konzervirane stvari, očigledno da se prehrani na brzaka – ispričala nam je kasirka, koja, kao i ostali sagovornici, nije želela pred objektiv našeg fotoreportera.

Bane je dobra, ali posrnula duša

U ulici paralelno s onom gde živi Vidaković sreli smo čoveka koji nam se predstavio kao njegov rođak.

– Bane je dobra, ali posrnula duša. On već mnogo godina konzumira narkotike, što ste videli da je i sam priznao. Nikada nije bio ni zainteresovan da se skine sa toga. U teškoj je finansijskoj situaciji i često je na rubu depresije, a poročna prošlost nimalo mu nije pomogla da se izvuče iz kandži narkotika. Njegovu decu je jako pogodila ova situacija. Iako ne žive sa njim, često ga posećuju, i sigurni su da on samo konzumira narkotike, ne i da ih prodaje.

Bane Vidaković se oglasio nakon vesti o hapšenju: Pala buva na slona!

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link