Magazin

Kompanija odlučila da ne prodaje policiji odeću zbog batinjanja na protestima

Na društvenoj mreži Fejsbuk, nedugo nakon nemira koji su izbili tokom održavanja protesta ispred Narodne skupštine Srbije, osvanula je zanimljiva objava na jednoj stranici za garderobu i sportsku opremu, koja navodi da neće prodavati odeću policijskim službenicima, sve dok se visoki funkcioneri MUP ne ograde od svojih zaposlenih koji su vršili prekomernu upotrebu sile prema građanima.

Pomenuta objava osvanula je na stranici “Gora Outdoor&Travel”, koja se bavi prodajom planinarske, alpinističke, penjačke, ski, kamp i opreme za boravak u prirodi, piše Nova.rs.

U objavi, koja je ubrzo postala viralna na društvenim mrežama, navodi se da će odluka biti promenjana, odnosno, da će se prodaja policijskim službenicima ponovo vršiti nakon što se komandanti jedinica korišćenih tokom demonstracija ograde od pojedinaca koji su prekoračili svoja ovlašćenja.

– Zbog brutalnog prebijanja građana GORA od danas više ne vrši prodaju pripadnicima žandarmerije, SAJ, policijske brigade Beograd i ostalim pripadnicima MUP i BIA koji su učestvovali u suzbijanju mirnih protesta građana. Kada se pripadnici i komandanti jedinica ograde od pojedinaca koji su prekoračili ovlašćenja mi ćemo ukinuti ovu odluku -navodi se u odluci.

 

Podsetimo, tokom prethodnih dana u Srbiji su se dogodili protesti tokom kojih su izbili neredi. Uhapšen je veliki broj huligana, a povređeno je dosta ljudi, kao i pripadnika policije.

Inače, brojni građani su proteklih dana na društvenim mrežama objavljivali video-snimke na kojima je, po svemu sudeći, policija prekomerno upotrebila sila prema građanima.

I sam direktor policije Vladimir Rebić oglasio se povodom ovoga, tvrdeći da će MUP Srbije ispitati postupanje pojedinih policijskih službenika.

Policajac: Agenti OPA tukli i hapsili narod po naređenju iz kabineta na Andrićevom vencu (VIDEO)

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

4.6K Shares
4.6K Shares
Share via
Copy link