Magazin

Policajac: Agenti OPA tukli i hapsili narod po naređenju iz kabineta na Andrićevom vencu (VIDEO)

Povodom protesta koji se ovih dana održavaju u Beogradu i drugim gradovima Srbije, na Fejsbuku se oglasio zamenik predsednika Pokreta za bezbednost Srbije, Vladimir Savić koji je napisao svoju analizu aktuelnih dešavanja.

Njegov tekst prenosimo u celosti.

– Ko je pomerio zaštitnu ogradu ispred Skupštine, koja je bila postavljena još prvog dana kada je Boško Obradović započeo štrajk glađu?!

vladimir-savic
Foto: Facebook

Pomerili isti oni koji su je i postavili svesno i sa namerom za ono što će se dogoditi.

Za vreme štrajka glađu Boška Obradovića pored skupštinskog obezbeđenja, bili su pripadnici svih službi iz MUP-a, plus tri voda policijske brigade.

Na dan kontramitinga beogradski odred žandarmerije, policijska brigada, JRM, UKP, BIA, Vojna Policija…

Prilikom ulaska dela građana u Skupštinu, što se jasno moglo videti na snimku N1, dva muškarca i jedna žena iz skupštinskog obezbeđenja, pokušavaju da spreče ulazak demonstranata.

Demonstranti ulaze u hol razbijaju vrata, pojavljuju se dva odeljenja policijske brigade, interventne jedinice policije 92, potiskivanjem izbacuju demonstrante na stepenište.

Narod se stvarno spontano okupio na ulici da izrazi nezadovoljstvo. Tampon zona između naroda i policije na stepeništu ispred Skupštine su navijači.

Policija mirno stoji, bez provokacija. Navijači sa kraćim i dužim pauzama pokušavaju na silu da izazovu incidente sa policijom.

Policija ne reaguje na više napada.

Navijačima prilaze agenti iz službe OPA, kao građani mešaju se sa njima, podižu tenziju.

Policija baca prvih pet suzavaca. Agenti iz OPA (odeljenje za posebne akcije MUP-a, posebno obučeni u nastavnom centru Makiš za takve akcije i izazivanje haosa) kao građani napadaju kolege.

Policija pod maskama reaguje kao prema građanima, pod maskom i vizirima ni rođenog brata ne mozes prepoznati.

Nastaje haos.

Dva odeljenja policijske brigade svesno namerno žrtvovani su ispred Skupštine sa odeljenjem žandarmerije, ne dobijaju pomoć što je van svakih pravila u takvim situacijama.

Služba zloupotrebljava i PB i Žandarmeriju. Narod vrši pritisak. Vuk Jeremić pokušava da dođe do kordona policije ispred ulaza u Skupštinu, kako bi pokušao da smiri situaciju.

Agenti OPA kao građani ga šikaniraju i udaraju, namerno skandiraju što obični građani prihvataju, nećemo političare.

Kreće suzavac, intervencija policije. Nastaje haos.

Navijači lome saobraćajne znake bez ikakve potrebe, OPA agenti namerno provociraju policiju, obični građani uvučeni u igranku pridružuju se i dolazi do primene sredstava prinude prema običnim građanima, pošto se OPA povukla.

U okolnim ulicama taktika – pošalju policiju, ispale suzavac, zatim odeljenje beži, građani čitaj OPA kao juri ih -recept sa Makiša. OP-om se komanduje iz kabineta sa Andrićevog venca, poput figura na šahovskoj tabli. Kreni stani.

Malo suzavac, malo pendrek, malo beže, malo trče, i sve u odbrani i pokušaju osvajanja Narodne Skupštine, dok predsedništvo gde glavni i odgovorni za ovo stanje u državi, sve posmatra, komanduje i naređuje niko i ne konstatuje.

Kada pripadnici policije krenu u intervenciju, uvek se ostavlja obezbeđenje službenih vozila. OPA – građani pale službena vozila MUP-a kod crkve Svetog Marka, koje se prepisuje demonstrantima.

Super scenario, koju će progutati oni koji nisu radili u službi. Opet intervencija. Oko zgrade RTS-a demonstranti bez policije.

Pošto je RTS zgrada od posebnog značaja u nadleznosti PS Palilula, u kojoj sam radio 10 godina, i uvek kada se dešavaju ovakve stvari za obezbeđenje RTS davali smo dva voda interventne policije, za obezbeđenje RTS-a obezbeđenja nije bilo.

Policija na dva snimka, a sigurno bilo je mnogo više, gubi kontrolu i prekoračuju ovlašćenja, ne opravdavam, ali kako sam i sam bio u tim redovima od cimanja kreni stani pritiska proradi nervoza, adrenalin i dovede do toga da se prekorače ovlašćenja.

Naravno, ne opravdavam, osuđujem, ali razumem i same policajce.

Agenti OPA po razbijanju grupa demonstranata više nisu huligani već policajci u civilu koji hapse po pionirskom parku – recept sa Makiša brza promena uloge….Zašto je sve ovo bilo potrebno?

Veoma prosto. Sve ovo večeras bilo je isplanirano kako bi se izazvao i prikazao haos koji će biti prepisan opoziciji, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Nasilje, paljenje, lomljenje, tuče, relativno snimci gde policija nekako sebe kontroliše tobože demokratija, ali eto ta opozicija nije se moglo drugačije, sve smo pokušali i na kraju smo morali na silu da prekinemo iživljavanje te opozicije, koja nasilno hoće da preuzme demokratsku izabranu vlast na laznim izborima.

Policajci i žandarmi u interventnoj opremi, ponovo su po ko zna koji put i sami žrtvovani i bili deo scenarija za koji odgovorno tvrdim da nisu znali, ali što pojedine od njih ne oslobađa od odgovornosti za prekoračenje ovlašćenja sredstvima prinude, prema građanima koji su takođe iskorišćeni od istih na foru spontanih okupljanja bez političara opozicije.

Tako spontana okupljanja građana pozivana preko mreža, idealna su za scenario sluzbe.

Kada proteste okupljanja organizuju stranke, pokreti, savezi, sindikati, naravno da postoji mogućnost ubacivanja provokatora, ali mnogo je teže, jer sami organizatori takve brzo prepoznaju, izoluju, snime i prijave, pošto na organizovanim skupovima tačno se zna ko šta kad radi, zato se i zovu organizovani skupovi i zato je bitno da se zna ko poziva, i ko stoji ispred okupljenog naroda, kao i ko preuzima odgovornost za eventualno nastali haos, i ko obezbeđuje pravni tim za eventualno uhapšene učesnike protesta ili skupa.

Pored svega navedenog, pošto nema zvaničnog organizatora, vlastima ide u prilog da nije držana socijalna distanca, da nas sve optuže za ono što su oni sami radili derbi, koncerti, izbori za širenje Covid 19, i time sebi daju mogućnost zbog nastalog haosa za uvođenjem vanrednog stanja.

E moj narode, nije nama stalo samo do dolaska na vlast, već da se prekine ovaj AV rijaliti, koji godinama traje.Rekli smo i obećali u prvoj vladi nema nikog iz opozicije, ta vlada biće vlada stručnjaka, koja će stvoriti uslove za fer i poštene izbore, na kojima će svi imati jednaka prava i uslove, pa neka najbolji pobede, ali vi nikako da nas čujete.“

U prilog Savićevim tvrdnjama ide i snimak na kojem se vidi kako policija pali kontejner za vreme protesta kako bi izgledalo da su demonstranti napravili još veću štetu.

POLICIJSKA BRUTALNOST: Pendrecima po čoveku koji leži na zemlji! (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Čovek koji je većinu svog radnog veka proveo na kućici i na obezbeđenju prostorija za izdavanje ličnih dokumenata ima svoju analizu? Čovek koga kada puste na teren odmah napravi sranje i incident pravi stručnu analizu? Jel vi stvarno uzimate za ozbiljno ovog čoveka??? Pa ovo je strašno…

OGLAS

PARTNERI SAJTA


275 Shares
275 Shares
Share via
Copy link