Magazin

Srpkinja otkrila koliko je platila stan u Čikagu i izazvala tektonski poremećaj na TikToku

koliko-kosta-stan-u-americi
Foto: Printscreen

„Moj stan vredi sad 190 hiljada, a kupila sam ga za 157 hiljada“.

TikTokerka iz SAD, poreklom iz Srbije, radi u banci, vikendom i kao agent za nekretnine, a objavljuje sadržaj pod imenom ‘thebalkanmix’. Sad je otkrila koliko je platila stan u Čikagu što je izazvalo lavinu komentara na toj društvenoj mreži.

Odgovarajući na pitanje o cenama stanova, ona je ispričala je da iznajmljivanje u Čikagu košta oko 1500 dolara za dvosoban stan od 100 kvadrata, dok se takav stan može kupiti za 150.000 dolara i više, prenosi Nova.

„Naravno ako želite stan blizu centra ili jezera, to je mnogo skuplje“, napomenula je.

Svoj stan u Čikagu ona je pre dve godine platila 157 hiljada dolara.

„Trenutno su ovde rate skočile i cene za stanove. Ja sam moj prvi stan kupila 2021. za 157 hiljada, a sad vredi oko 190. To su stanovi u nekim malo boljim krajevima gde je bezbednije, na severnoj strani Čikaga“, istakla je, a pojasnila je i kako vlasnici stanova svakog meseca plaćaju naknadu udruženju stanara koja pokriva troškove održavanja zgrade.

@thebalkanmix

Replying to @Prodavačica šljokica #balkan #balkanci #balkanciuamerici #zivotuamerici

♬ original sound – thebalkanmix

U nastavku su krenuli ljudi iz različitih krajeva sveta da ostavljaju komentare o cenama stanova.

„Kod nas u Švajcarskoj ni štalu ne možeš kupiti za te pare“; „Stan od 100 kvadrata u Norveškoj je 350-500 hiljada dolara“, „U Minhenu 18.000 evra kvadrat“; „Jeftino! Isti stan u Torontu za iznajmljivanje ovde je $2200, a kupiti $550000“ – navode, a ispostavilo se da je jeftino i za naše krajeve: „Ja u Bosni platio stan 150k evra“; „U ZG 100 kvadrata u centru 650.000 EU, znači u USA kupim 4 stana“; „Stan u Novom Sadu je oko 120.000$, za oko 50 kvadrata u boljem delu grada. Plate u Novom Sadu su skoro tri puta manje nego u Čikagu“.

Srđan u Americi od prodaje palačinki mesečno zaradi 6.000 $: „Radim samo tri dana, četiri odmaram na plaži

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link