Magazin

Znate li koliko godina ima “princeza od znanja”? U ratu joj stradala porodična biblioteka, a znanje čuva u sebi

princeza od znanja
Printscreen

Malo ko može da pretpostavi koliko zapravo godina ima čuvena “princeza od znanja”.

Milica Jokanović je diplomirana pravnica, a širom Srbije je stekla veliku popularnost tako što je, zahvaljujući svom znanju i informisanosti postala tragačica u popularnom kvizu “Potera”.

Budući da u svakoj emisiji u kojoj se pojavi pokaže zavidan nivo znanja iz opšte kulture i informisanosti, Milica je dobila nadimak “princeza od znanja”. Ipak, o njenom privatnom životu se ne zna puno.

Verovatno će vas iznenaditi kada pročitate da Milica ima 40 godina, s obzirom na to da izgleda znatno mlađe, a rođena je u Zenici. Dolazi iz profesorske porodice, budući da su joj roditelji profesori istorije i geografije, pa i ne čudi što su joj upravo oni preneli ljubav prema znanju.

Porodica Jokanović devet godina živela je i radila u Zenici, a zbog rata su izbegli u Beograd. Milica je u jednom intervjuu rekla da su tada u Zenici nastradale samo njihove knjige, piše Srbija Danas.

U intervjuu koji je svojevremeno dala, Milica je istakla kako se seća prizora zapaljenog porodičnog doma, kao i njihove čitave porodične biblioteke koja je bila u plamenu. Kako kaže, tada se zarekla da će tokom života imati još više knjiga.

– Otac je umro pre sedam godina, majci i meni je mnogo teško. Otac je bio jedan od najobrazovanijih ljudi koje sam srela u životu. Bio je profesor istorije i autor tri objavljene i jedne neobjavljene knjige o privrednoj istoriji, za koju majka i ja posthumno tražimo izdavača. Majka mi je velika podrška, i u kvizu i u privatnom životu – rekla je Milica za medije jednom prilikom, iako o ovom segmentu života nerado govori.

Sa porodicom je došla u Beograd gde je upisala Osnovnu školu, a potom i gimnaziju, društveno-jezički smer. Nakon završene srednje škole odlučila je da upiše Pravni fakultet, a završila ga je sa skoro svim desetkama i kao jedan od najboljih studenata generacije.

Pobedila je u kvizovima „Veliki izazov“, „Naslovna strana“ i „Slagalica“ 2012. godine, a na društvenim mrežama možemo videti njene fotografije iz tog perioda i nema sumnje da je i tada bila prelepa, te da se nije mnogo promenila.

Heroj radničke klase: Đorđe iz Zrenjanina oduševio Srbiju u kvizu “Potera” i otišao kući sa 620.000 dinara

Čitajte Luftiku na Google vestima

73 Shares
Share via
Copy link