Srbija

Kokan Mladenović: Vučića treba uhapsiti, nema nazad

kokan-mladenovic
Kokan Mladenović /Foto: Bojana Janjić, N1

Diktatura se više ne može trpeti. Nema se kako nazad. Pad Vučića mora u ponor da povuče i pad Vučićeve opozicije, rekao reditelj Kokan Mladenović u emisiji Probudi se na Novoj TV.

– Opozicija ne može da organizuje same sebe, a kamoli ovako ozbiljne proteste. Ogroman problem ovog velikog izliva besa, a njega će tek biti, jer se ovo u Srbiji ne može trpeti, je to što nema ko nekoga će da ga politički kanališe – smatra Mladenović.

Narodu je dosta zloupotreba vlasti i obesti jednog jedinog čoveka, koji teroriše zdrav razum čitave Srbije, kaže on.

– Razvoj njegovih dijagnoza se proprocionalno odražava na živote svih. Vlast je organizovala fudbalske utakmice, teniske turnire, mitinge, izbore i suspenduje pandemiju, da bi se onda se istostavilo da je to velika laž – rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije i njegovi saradnici moraju da snose odgovornost za stanje u društvu, ističu da ne podržava nasilje na protestima.

– Neko mora da snosi odgovornost. Budućnost svake demokratije u Srbiji će se brojati onim godinama koje će Aleksandar Vučić i njegovi saradnici provesti na robiji. Ne mislim da je upad u Skupštini dobar način, nikakvo nasilje na te nasilnike ne može da da rezultat – smatra on.

Mladenović je rekao da sinoćno okupljanje građana bilo spontano, te da građanska opozicija mora se distancira od svake vrste nasilja na protestu.

– Ako će ponovo biti upada u Skupštinu, ja ne znam šta je svrha. Desničara se treba čuvati, građanstvo koje izlazi na proteste mora da bude mudro i da pokaže snagu besa, ali ne destruktivnim putem. Čaša je prelivena, ljudi prosto ovo ne žele. Za ove proteste i za sve što se dešava u Srbiji većinsku odgovornost ne snosi samo Aleksandar Vučić, već i vaše komšije, rođaci, koji su pre deset dana dali potvrdu ovoj vlasti – rekao je poznati redtelj.

Mladenović smatra da na dnevnom nivou ima nekoliko razloga za hapšenje Vučića.

– Stvarno mislim da bi njega treba hapsiti dnevno. U ovoj zemlji taj čovek radikalno krši ustavna ovlašćena, nadam se da će doći trenutak kad će on zakonski odgovarati za sve što svakodnevno radi –  ističe Mladenović, dodajući da ima utisak kako je Vučić u panici.

– Mislim da mu se njegov ‘kristalni dvorac iluzija’, u kojem živi, polako puca. On će po svaku cenu gledati da sprovede to što je smislio i predložio – istakao je Mladenović.

Kako je Vučić počeo da gubi već dobijen rat protiv korone, opozicije i građana

362 Shares
362 Shares
Share via
Copy link