Horoskop Horoskopski znakovi

Koji poludragi kamen zastupa vaš znak i kako on utiče na vas?

Turmalin

Turmalin (Tourmaline) je poludragi kamen koji najviše pogoduje osobama rođenim u horoskopskom znaku Blizanci i Strlelac.

Turmalin može biti crn, žut, plav, crven, zelen, roze ili proziran. U jednom kamenu se mogu videti dve ili više boja i to je jedan od razloga zbog koga se toliko ceni.

Postoji verovanje da turmalin generalno povoljno utiče na osobe koje ga nose oslobađajući ih osećaja ˝večite žrtve˝ i podstiče im hrabrost i odlučnost koja im je potrebna u životu. Za crni turmalin se veruje da povoljno utiče na emocije osetljivih osoba, neutrališe strah i nervozu i da odbija negativnu energiju.

Po Feng Shui-u turmalin smanjuje strah, zbunjenost i stres, a zamjenjuje ga sa samopouzdanjem, strpljenjem i unutrašnjom sigurnosti. Ovaj kamen pomaže u razumevanju sebe i drugih. On privlači nežnost i saosećanje, prijateljstvo i ljubav.

Takođe, pomaže pronalaženju radosti u odnosima sa drugima. Za turmalin se još smatra da je u stanju da neutrališe negativne energije i zaštiti osobu koja ga nosi od mnogih opasnosti, kao i od loše sreće.

Turmalin je bio poznat i cenjen među drevnim narodima. Poznat je egipatski mit da je turmalin stvoren kada je na svom dugom putu iz centra Zemlje ka Suncu prošao kroz dugu i upio njene boje, zbog čega se i dan danas smatra ˝draguljem duge˝.

Takođe, u Kini tokom vladavine dinastije Manču, mandarini su nosili okruglu dugmad od crvenog turmalina, kako bi se razlikovali od pripadnika ostalih klasa. Carica Cu Hsi bila je tako fascinirana lepotom i bojama turmalina da je imala preko tonu ovih dragulja u svojoj kraljevskoj kolekciji.

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


594 Shares
594 Shares
Share via
Copy link