Horoskop Horoskopski znakovi

Koji poludragi kamen zastupa vaš znak i kako on utiče na vas?

Evo liste 12 različitih poludragih kamenja i svaki ima svoju funkciju po horoskopskom znaku. Pronađite koji je vaš poludragi kamen i saznajte nešto više o tome.

Citrin

Citrin je poludragi kamen koji najviše pogoduje osobama rođenim u horoskopskom znaku Ovan, Blizanci ili Devica.

Citrin je kamen koji simboliše logiku i intelekt. U narodu se smatra da pospešuje samopouzdanje, daje jasnoću mislima, a da posebno muškarcima daje hrabrost i samodisciplinu. Još se veruje da pospešuje trgovinu i, generalno, razvijanje bilo kog oblika preduzetništva. Jedan je od dva minerala na Zemlji koji ne zadržava niti akumulira negativnu energiju, već je razbija i transformiše.

Po Feng Shui-u, citrin pomaže u jačanju samopouzdanja i pozitivnosti, kao i protok pozitivne energije u i oko tela osobe koja ga nosi. On emituje energiju Sunca i kao takav zrači pozitivnišću i optimizmom.

Takođe se koristi i za jačanje nečije fizičke izdržljivosti. Citrin pripada Feng Shui oblasti koja se odnosi na novac i izobilje tako da ga je najbolje postaviti u jugoistočnom delu prostora u kome se živi, a, takođe, se može nositi i svakodnevno na ili uz sebe.

Citrin je bio poznat još od vremena Stare Grčke, gde se koristio kao dekorativni poludragi kamen, između 300. i 150. godine p.n.e. Stari Rimljani su ga koristili u nakitu, a generalno u Evropi postaje popularan za vreme romantizma. U XVII veku, u Škotskoj, se koristio pri izradi mačeva i postavljao u njihove drške.

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


594 Shares
594 Shares
Share via
Copy link