Magazin Srbija

Kobila upala u šaht u Nišu, borba za život trajala 4 sata, izvlačili je dizalicom za podzemne kontejnere

kobila-saht
Foto: Udruženje Zoo planet

Nesvakidašnja nezgoda dogodila se juče kada je kobila, koja je vukla zapregu upala u otvoreni šaht dubok dva i po metra, sa kojeg je neko ukrao poklopac.

Incident se dogodio pored kolovoza u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu, kada se kobila iz nekog razloga se uznemirila i krenula da ide unazad. Spotakla se i upala u šaht.

Posle čak četiri sata borbe za njen život kobila je spasena nepovređena.

U akciji spasavanja učestvovali su članovi Udruženja “Zoo planet”, konjičkog kluba “Nonius”, vlasnik konja i radnici JKP “Mediana” i specijalni kamion tog preduzeća.

Dušan Stojanović iz Udruženja “Zoo planet” kaže da su uspeli da kobilu izvuku nepovređenu, iako je šaht veoma dubok, a sa otvorom ne većim od jednog kvadrata.

– Pravo je čudo kako je prošla nepovređena prilikom pada. U šahtu nije bilo vode, već su tu optički kablovi MTS-a, zbog čega su i njihovi predstavnici bili pozvani – objasnio je Stojanović, prenosi Telegraf.rs.

Prema njegovim rečima, da bi nesrećna životinja bila izvučena, morali su da koriste specijalne trake za vezivanje velikih životinja.

– Toni Ilieski iz Konjičkog kluba “Nonius” je sišao u šaht i vezao je, a potom smo trake prikačili na dizalicu kamiona, koja se inače koristi za izvlačenje podzemnih kontejnera. Mi smo svi pomagali u izvlačenju i usmeravali trake da bi kobila mogla da se provuče kroz otvor. Bila je neverovatno mirna, nije se ni mrdnula za sve vreme – kazao je Stojanović.

Kobila, stara oko dve i po godine, nakon spasavanja vraćena je vlasniku.

Izvor: Telegraf.rs

Seljaci zarobljenom vuku doveli ostarelog magarca, a oni postali najbolji prijatelji

Čitajte Luftiku na Google vestima

46 Shares
Share via
Copy link