Srbija Vesti

Ćuta, Ne davimo Beograd i Nebojša Zelenović zajedno na izbore

Foto: Facebok/Moramo

Stranka Zajedno za Srbiju, Otvorena građanska platforma Akcija, inicijativa Ne davimo Beograd i pokret Ekološki ustanak formirali su danas zeleno-levu koaliciju „Moramo“, za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore.

Aktivista inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović izjavio je na današnjem predstavljanju koalicije u beogradskom Dorćol placu da su odlučili da borbu sa ulica presele na institucije i da se unutar njih bore za dalje promene.

– Ovde smo da kažemo da smo sa našim prijateljima iz Ekološkog ustanka, Otvorene gradjanske platforme Akcija, Foruma Roma Srbije, Izborom za našu opštinu, Političkom platformom Solidarnost i Lokalnim frontom da na naredne parlamentarne i gradske izbore izađemo u programskoj koaliciji koja će zastupati zeleno-leve vrednosti – rekao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, povezuje ih oscećaj „da možemo i moramo više“ i ocenio da taj osećaj deli sve više građana.

– Građani i građanke različitih političkih orijentacija danas najviše kažu da su zabrinuti zbog kvaliteta svojeg života. Pitaju nas šta sve zajedno možemo da uradimo za naš grad, za našu zemlju. Prilaze nam i birači Srpske napredne stranke (SNS), oni koji su shvatili da ovako ne možemo dalje – kazao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, zbog tog velikog nezadovoljstva, SNS pred izbore „panično odustaje od projekata koje je planirala da izvede“.

Ocenio je i da su šanse za pobedu u Beogradu velike i istakao u aprilu imaju priliku da od Beograda naprave „zelen, održiv i solidaran grad“.

Izvor: Beta

Ćutina poruka Vučiću sa protesta: Zna šta mu je činiti, uskoro ćemo isterati mečku

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

16 Shares
Share via
Copy link