Magazin Srbija

Ćuta: Čekamo zvanične rezultate, ako treba branićemo glasove na ulici

Foto: screenshot/beta.rs

Srpska napredna stranka dobila je najviše mandata prema preliminarnim rezultatima parlamentarnih izbora, ali će se prvi put u skupštini Srbije naći i zeleno-leva opcija – koalicija Moramo.

Ovu izbornu listu predvodi Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je bio prilično oštar na jučerašnjoj konferenciji za medije, komentarišući prve izborne rezultate.

Obraćajući se starom-.novom predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, poručio je da RIK nije kafana i zatražio je, kad već zna sve rezultate, da protumači rezultat njegove koalicije na beogradskim izborima.

– Moramo je ušla u parlament, bilo bi dobro da nam predsednik, pošto je izbrojao i prebrojao sve glasove, da nam kaže kako stojimo u Beogradu. I RIK nije kafana, da možeš da je zatvaraš, to je državna institucija koja je dužna da saopšti sve rezultate, onako kako stoji u zakonu – poručio je Ćuta Vučiću.

Dodao je da Vučiću niko ne veruje, jer saopštava „uzorke neke privatne firme“, kao i da će dalji potezi ove koalicije uslediti nakon što RIK objavi zvanične rezultate.

– Izašlo je 4 miliona ljudi na glasanje. Onoliki redovi, glasalo se do pola devet- devet. Cirkus je šta se dešavalo, da vidimo ko je tu koliko krao. Nakon toga ćemo videti šta ćemo da radimo, nije isključeno da se pojavimo i na ulici. Budite sigurni, i ti Vučiću, i vi koji vodite RIK ,da ćemo naše glasove braniti na ulici. Do tada smo strpljivi, pa ćemo videti šta ćemo dalje da radimo – poručio je Jovanović.

Vučić slavio sa frižider tortom, pa novinarki poručio: Oraspoložite se, sigurna ruka vas vodi kroz istoriju

Izvor: Beta

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

3.5K Shares
3.5K Shares
Share via
Copy link