Lifestyle

Kako od desetke na ispitu do 30.000 pretplatnika?

Crvena osveta, Sandra Afrika kao pratilja za maturu, DYU projekti u vezi sa tehnologijom, kratke parodije i ineresantni klipovi, ko stoji iza toga? Stuberi su grupa mladih ljudi koje spaja ljubav prema filmu i umetnosti, sjajna ekipa koja spaja druženje i zabavu i od toga pravi zaista dobar posao. Reč je o njih sedmoro – Aleksandar, Dario, Dušan, Luka, Mila, Jelena, Ljiljana, a njihove video klipove možete pogledati na Youtube kanalu Stuberi.

Njihov kanal Stuberi, na kojem objavjuju raznovrsne video klipove u vezi sa računarima i tehnologijom, parodije, kratke skečeve i kratke zanimljive filmove, već ima preko 30 hiljada pretplatnika. Sa najstarijim članom ekipe – dvadesetpetogodišnjim Aleksandrom, razgovarali smo o tome kako je sve počelo.

Ukoliko niste pratili rad Stubera, vrlo je moguće da ste nekako u vestima naleteli na zanimljivu priču o mladiću (jedan od Stubera) koji je pozvao pevačicu Sandru Afriku na maturu. „Svi misle da je Kolumbo postigao veliko otkriće sa njegovom Amerikom, ali ne ja. Za mene je otkrivanje Afrike bilo mnogo značajnije“, kaže između ostalog, Dušan u klipu, a pevačica je prihvatila njegov poziv i bila njegova pratilja na maturi. Kako su se proveli, možete pogledati na njihovom kanalu.

Osim što se bave snimanjem klipova, svi oni se bave i drugim stvarrima. Dario studira dizajn, Ljiljana je završila fakultet i zaposlena je, Jelena ide u osnovnu školu, Dušan je upravo završio srednju školu, a tu su i najmlađi članovi Mila i Luka, koji ima samo šest godina.

– Svi rade druge stvari i svako od nas je poseban na svoj način, a opet sve nas vezuje film. Mi sebe zovemo jednom velikom srećnom porodicom, jednostavno iz dana u dan sve više i više vremena provodimo zajedno i super nam je – kaže Aleksandar.

Oni dolaze iz Novog Žednika, jednog mesta nadomak Subotice, a vi imate priliku da upoznate ovu mladu ekipu na International gaming festivalu (IGF) koji se održava od 8. do 10. jula u Novom Sadu. Osim toga, Stuberi i IGF vam dodeljuju karte za ovaj festival.

Njihov kanal je raznovrstan i zanimljiv, a Aleksandar objašnjava kako inače teče njihov kreativni proces.

– Neko dođe do ideje, sednemo za sto i svako iznose svoje mišljenje o toj ideji i tako na kraju od toga ispadne jedan mali film. Za film Spor internet koji nam je posebno drag, pripreme su trajale oko 6 sati nakon toga, svi smo otišli na spavanje, ustali u 2 i 30 ujutro i krenuli da snimamo. Pošto nemamo skupu opremu, mi često moramo da lovimo zoru i zalazak sunca kako bi naši klipovi bili što bolji, uvek se trudimo da snimimo što bolje. Naravno, Dario je glavni čovek za kamerom i onaj koji pazi da sve ispadne kako treba, mi smo se lepo podelili svako radi svoj posao i zajedno činimo jednu lepu grupu koja moze sve – objašnjava on.

Nastavak na sledećoj strani>

OGLAS

28 Shares
Share via
Copy link