Uncategorized

Ko su novosadske modne blogerke?

U poslednje vreme pravi boom doživele su sve vrste blogova, a među njima možda i najviše oni koje se bave modom, odnosno fashion blogovi. Šta obući, kako biti u trendu, šta je aktuelno ovog proleća, ko su novi dizajneri, ali i saveti o zdravoj ishrani, putovanjima i shopingu samo su neke od informacija koje gotovo svaki modni blog sadrži. Ove zvezde virtuelnog sveta imaju na hiljade pratilaca, sarađuju sa mnogim poznatim ličnostima iz sveta mode, a nekima od njih, blog donosi i velike prihode. Neki od najpoznatijih svetskih modnih blogera su Chiara Ferragni, Olivia Palermo, Blair Edie, Miroslava Duma, Mariano Di Vaio i mnogi drugi. A ovo su oni koji svetsku modu i stil donese u Novi Sad.

S druge strane ogledala

sa-druge-strane-ogledala

Studentkinja novinarstva u Novom Sadu, Marina Mandadžić svoj blog pokrenula je tek početkom ove godine. Nekoliko meseci kasnije ona ima već preko hiljadu pregleda, a njen blog prate ljudi širom sveta. Kako kaže, trudi se da se izdvaja po tome što dosta istražuje za svaki post i vodi računa da fotografije prate tekst, tako da sve bude uklopljeno u jednu priču. Kod Marine možete pogledati nešto o romantičnom i nostalgičnom stilu, videti na koji način možete kombinovati crvenu boju ovog proleća, ali i podsetiti se kakav stil je bio in sedamdesetih. (https://modnitrendoviuogledalu.wordpress.com)

Tulips and Lipstics

tulips

Mila nije stilista, modni novinar, make-up artist, a ni inženjer hortikulture, kao što bi možda neki pomislili s obzirom na naslov njenog bloga. Sav novac troši na putovanja i garderobu, a na njenom blogu pored svakog posta možete uživati i u kratkoj pričici o nekom detalju, lokaciji, novom trendu ili pronaći inspiraciju za vaše kombinacije. (http://tulipslipsticks.blogspot.com)

Lutkart

lutkart

Iza ovog brenda stoji mlada Novosađanka, dizajnerka, umetnica i kreatorka, Nataša Jovičić. Za sebe kaže i da ne prati modu, nego svoje ideje i da želi u tome da ostane dosledna. Najverniji fanovi su joj dve ćerkice koje i same rado nose mamine kreacije. Na Natašinom sajtu možete pratiti i njen blog. U novosadskom klubu Pelican Culture Exchange ovog februara Nataša Lutkart imala je svoju prvu reviju. Okupili su se svi zainteresovani za nešto drugačije, alternativnije i iznad svega autentično. Odlike ovog stila su jarke boje, neobični materijali, neočekivani spojevi nijansi, tkanine i modnih stilova. (http://www.marijanavranic.com/?page_id=58)

The Glam and Glitter

glam-tamara

Glam i sjaj, blog je naše sugrađanke koja je rodni Novi Sad 2007. godine zamenila Londonom zbog studija. Tamara vodi veoma popularan modni blog koji je otvorila 2010.godine. Započet kao hobi, danas ovaj modni blog ima preko 22.000 fanova. Ovo je postao Tamrin posao iz snova koji joj donosi novac ali i mogućnost da se bavi onim što zaista voli. Njene fotografije su profesionalne, tekstovi na engleskom i srpskom, možete je pratiti i na instagramu, a Tamara sarađuje sa mnogim svetskim poznatim dizajnerima i blogerima. Za svoj blog kaže da je to samo običan dnevnik jednog zaljubljenika u život. (http://theglamandglitter.com)

Edaytorial

editorial

Milica Rančić, koja vodi već pomenuti blog Tulips and Lipstics, trenutno radi na jednom drugom projektu sa jos tri blogerke. U pitanju je blog Edaytorial. Ovde pored mode možete čitati o najboljim mestima za putovanje, hrani, kafićima, izlascima, porodici, vežbama, dijetama, ali i o najnovijim aplikacijama i dostignućima u tehnici, ukratko ovo je blog o svemu i svačemu, a zajedničkim snagama vode ga Jovana Bovan, Milena Stanković, Svetlana Žmukić i Novosađanka Milica Rančić. (http://www.edaytorial.com)

Slađana Zličić
Naslovna fotografija: Ivana Pejak

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
59 Shares
Share via
Copy link