Magazin

Ko je bila čuvena Džuli o kojoj je Daniel Popović pevao na Evroviziji 1983. godine?

daniel-popovic-dzuli
Foto: Printscreen

Pevač Daniel Popović na Evrovizijsku scenu stupio je 1983. godine sa hitom Džuli. To mu je donelo dobar plasman, a pesma se sluša i danas. Da li ste znali ko je bila Džuli iz njegove pesme?

Evrovizija 1983. održana je u Minhenu, a Jugoslavija je poslala pevača rođenog u Crnoj Gori, Daniela Popovića. Uz upečatljivu i odmah prepoznatljivu pesmu zauzeo je četvrto mesto, ali je Džuli postala besmrtna, piše N1 Slovenija.

Četiri decenije nakon Evrovizijske odiseje, pevač je Večernjem listu otkrio okolnosti nastanka hita. Tekst je u Zagrebu napisao poznati tekstopisac i muzičar Mario Mihaljević.

– Imao je mali Casio sa memorijskom funkcijom. Noću je pisao tekst – priseća se Popović.

Potom su odjurili u zagrebački studio u Šubićevoj ulici.

– Ukrali smo vreme snimanja Mišu Kovaču, koji je u to vreme trebalo da snimi Posada cvijet. Džuli je bio gotov za pola sata – rekao je za Večernji list.

Ali ko je Džuli o kojoj je Daniel pevao na minhenskoj sceni?

Kako je otkrio, to je bio nadimak koji je dao svojoj prvoj ljubavi.

– Angela Basevral je zapravo osoba kojoj je ta pesma posvećena. Ona je bila iz Nemačke i sa roditeljima je dolazila na more – rekao je Popović, koji nije otkrio detalje njihove veze.

Inače, muzičar godinama živi u Sloveniji, a u intervjuima je nekoliko puta otkrio da bi voleo da predstavlja i Sloveniju na Evroviziji i da već neko vreme pokušava da dobije slovenačko državljanstvo.

Voleti nju, značilo je potpisati smrtnu kaznu: Ko je bila fatalna Katarina Konstantinović iz loze dinastije Obrenović?

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link