Magazin

Ko je Bejbi Lazanja koji će predstavljati Hrvatsku na Evroviziji? Ušao kao rezerva na Doru i pomeo konkurenciju

bejbi-lazanja
Screenshot/Eurovision Song Contest

Marko Purišić iz Umaga, čije je umetničko ime Bejbi Lazanja, bio je nepoznat javnosti, a “ušao” je kao rezerva na ovogodišnjoj Dori- takmičenju za pemu Evrovizije u Hrvatskoj.

Sinoć je odneo pobedu na Dori, izboru hrvatskog predstavnika za Pesmu Evrovizije.

Senzacija je tim veća jer je mladi muzičar rekao da mu uopšte nije plan da ide na Doru i da pesma „Rim Tim Tagi Dim” nije napisana posebno za festival.

– Kada je sve ovo počelo, jako sam se plašio kako ćemo organizovati nastup, kako će sve to izgledati, ko će mi pomoći… I plašio sam se kako će sve to ispasti – rekao je Bejbi Lazanja pre Dore.

Međutim, objavljivanjem pesme „Rim Tim Tagi Dim” za samo dva dana pomeo je konkurenciju na Jutjubu i zauzeo prvo mesto u trendu, a interesovanje za pesmu pokazali su domaći i strani fanovi, piše HRT.

Marko se u svojoj pesmi trudi, za one koji pažljivo slušaju, da prenese dublju poruku o brigama i patnjama naše sredine, a „Rim Tim Tagi Dim“ govori o mladiću koji teška srca napušta svoje selo u potrazi za boljim životom.

Tri dana pre Dore, Bejbi Lasanja je objavio spot koji je snimio u rodnoj Istri za svoju pobedničku pesmu, a brzo je obišao Evropu i osvojio srca gledalaca i slušalaca.

„Hrvati, ovo je materijal za pobedu na Evroviziji, 12 poena za vas iz Austrije“, „Ovo je prilika koja se pruža jednom u životu“, „Ovo je istorijska šansa, ako ne pobedite sada, nikad nećete, 12 poena iz Srbije“, samo su neki od komentara.

Favorit

Inače, na portalu Evrovizijski svet, pre objavljivanja pesama, Hrvatska je bila na 33. mestu po šansama za pobedu na Evroviziji, a nakon objavljivanja pesama i spotova šanse su porasle i Hrvatska je trenutno na 3. mestu.

Na pomenutoj stranici najveće šanse za pobedu daju Ukrajini, a slede Italija i Hrvatska.

Podsećanja radi, izbor za najbolju pesmu 68. Pesme Evrovizije održaće se u švedskoj u Malme areni 7, 9. i 11. maja, nakon što je njihova predstavnica Lorin pobedila na prošlogodišnjem takmičenju za Pesmu Evrovizije, prenosi N1 Zagreb.

RTS se oglasio o”slučaju”; Breskvica: Evo šta će se desiti ako “Orlovo gnezdo” pobedi na Pesmi za Evroviziju

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link