Lifestyle

Ko čini novosadski Dream Team?

Novosađanke Svetlana Braun i Irma Mićanović predstavljaju novosadski tim iz snova. Jedna je rođena u Rusiji, druga u Bosni, njih je spojio Novi Sad, ali i ljubav prema fotografiji. Zajedno su pokrenule sopstveni biznis fotografisanja pod nazivom Dream Team Media.

fotografisanje-dream-team
Foto: Dream Team Media

Kako je nastala ideja za pokretanje Dream Team Media?

– Ideju smo dobile kada smo rešile da snimimo prvi zajednički video o novosadskim momcima i novosadskom muvanju. To je zapravo jedan duhovit kratki video, iskarikiran malo više, potpomognut iskustvima raznih devojaka, koje nisu bile navikle na ovakav vid upoznavanja u Novom Sadu. Mnogi novosadski momci su ga negodovali, a zanimljivo je to da nam je glavnu ulogu u videu “Opa Gari stajl”, odigrao upravo Novosađanin koji je bio oduševljen tematikom same priče.

Više o novosadskom fotografu koji je dobio nagradu

Koliko vam je Novi Sad inspirativan za fotografisanje?

– Kreativne osobe uvek i svugde pronađu sebi inspiraciju. Novi Sad je grad prepun mogućnosti za širenje svojih sloboda i stavova, tako da je ovo grad savršeno inspirativan za nas. Duh Novog Sada se ogleda i na našim fotografijama, prepoznatljivost okoline i situacija je više nego očigledna.

fotografisanje-novi-sad
Foto: Dream Team Media

Koga ste sve fotografisale?

– Spektar ljudi sa kojima sarađujemo zaista ne poznaje godine. Fotografišemo i snimamo sve,  od tek rođenih beba, porodica, preko profesionalnih modela, sportista, muzičara, događaja velikih organizacija, kao npr. EXIT, World Class, pa do dugogodišnjih zaljubljenih parova, sa svojim unicima i familijom. Svako je raposlože za saradnju sa nama, jer smo mi prilagodljive u svakoj situaciji.

Koliko često dobijate neobične zahteve?

– Zanimljive situacije su nam se najviše dešavale prošle godine, kada smo fotografisale na Kopaoniku  sportiste, turiste, a takođe i dečicu koja su tek učila da skijaju. Tada smo na ski stazama u toku radnog dana nosile roze perike i logo našeg tima i bile prepoznatljive svima za vreme skijanja. Za vreme  fotografisanja dečijih trka, susretali smo se sa svim vremenskim uslovima, preko divnog sunčanog dana, do krupnih pahuljica koje padaju na objektiv, preko maglovitog dana, kada je vidljivost smanjena na samo par metara od objektiva, pa do pomračenja Sunca. U toku trke, dešavalo se često da padnu u sneg, skije odu na jednu stranu, štapovi na drugu, onda mi trčimo i pomažemo im da ustanu i nastave trku do podnožja.

fotografisanje-dream-team-m
Foto: Dream Team Media

Šta dobar fotograf mora da poseduje?

– Profesionalnost, odgovornost, kreativnost, vedar duh. Prepoznatljiv stil je ono bez čega se ne može, kao i ljubav prema svom poslu i ljudima sa kojima sarađujemo. I na kraju, sve to potpomognuto iskrenim i širokim osmehom.

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

99 Shares
Share via
Copy link