Magazin Putovanja

Srpski Tajland u blizini Novog Sada: Magično ostrvo Ko-Čang (FOTO)

ko-cang
Foto: Slobodan Botoški

Srpski Tajland, Dunavski Maldivi, ostrvo Majmuna, sve to su nazivi za ostrvo Ko-Čang koje se nalazi u blizini Novog Sada.

Peščana plaža i netaknuta prioda koja podseća na džunglu zaista će vam dočarati osećaj da ste na nekoj egzotičnoj destinaciji kraj mora, piše Telegraf.

View this post on Instagram

Da li ste znali da u Srbiji postoji ostrvo koje zovu Koh Chang?⁣⁣ 🏖⁣ Ovaj Koh Chang nema veze sa Tajlandom i nalazi se kod Sremskih Karlovaca. To znači da vas samo sat vremena vožnje od Beograda deli od uživanja na ovom mestu. 🤩⁣⁣⁣ Odlična opcija za jednodnevni izlet bilo da želite da se rashladite u Dunavu ili da kulirate na peščanoj plaži. ⁣⁣⁣ ⁣ Kako stići do ostrva? ⁣⁣ Dođete do Hotela Dunav, pođete nadesno i ubrzo ćete videti čamce. Tu staje čamac koji vozi do ostrva i nazad. Voze ceo dan i cena vožnje u jednom smeru je 150 dinara. ⁣⁣⁣ ⁣ Još par informacija: ⁣⁣⁣ 👉🏻 Plaža je prostrana i ima hlada (bili smo u petak i nije bilo gužve)⁣⁣⁣ 👉🏻 Ima jedan bar koji služi piće i mekike⁣⁣⁣ 👉🏻 Nisam videla da ima tuševa⁣⁣⁣ ⁣ Podeli ovaj post sa prijateljem koga želiš da vodiš na Koh Chang 💛⁣ ⁣ #kohchang #sremskikarlovci #izlet #srbija #vidisrbiju #izletisrbija #vikend #serbiatourism #dunav #vojvodina

A post shared by Ema Kaplani (@emakaplani) on

Ove sezone se znatno više turista uputilo na ovu detinaciju, ali nadajmo se da veća poćenost neće narušiti mir i lepotu koju ovo ostrvce nudi.

Ostrvo, će malo koga ostaviti ravnodušnim, jer njegova zapanjujuća priroda i prijatna voda Dunava očara sve posetioce koji zalutaju u ovu oazu.

View this post on Instagram

Ostrvo Koh Chang kod Sremskih Karlovaca✨⁣ ⁣ Na samo 5 minuta udaljenosti vožnje čamcem od hotela Dunav u Sremskim Karlovcima, čovek pod nazivom Ajkula će vas odvesti u savršenstvo netaknute prirode, Karlovačku Adu, i to za samo 150 dinara! 🤩⁣ Sunce, pesak, Dunav, široka plaža, odbojka, bar, piće, mekike… su samo neke od mogućnosti na ovom prelepom ostrvu. ⁣ Ja sam ostala bez reči! Onaj osećaj leškarenja na pesku, bez ikakvih bubica oko tebe, bez opekotina i prevelike vlage, uživanja u plićaku i brčkanja nogica u toploj vodi Dunava, zaista je neprocenjiv! 😍🤩🌊⁣ ⁣ Ne mogu da vam opišem koliko sam uživala, kao neko ko apsolutno nije ljubitelj kupanja u rekama , pogotovo u Dunavu. ⁣ ⁣ A uostalom ako ne verujete, pogledajte storije pod nazivom Koh Chang u highlights, i sve će vam biti jasno! 😍😍😍⁣ Svaka čast @fly_with_masha na prelepoj forografiji , kao i slika i tekst je preuzet od nje! 👏🏻📸🏞 #istrazisrbiju #odmor #odmorusrbiji #instagramsrbija #srbijaunasimocima #vidisrbiju #upoznajsrbiju #slikesrbije #slike #srbija #srbijauslikama #ig_srbija #lepotesrbije #vikend #avantura #vikendusrbiji #srbijainstagram #znanje #informacija #priroda #seeserbia #prirodasrbije #letousrbiji #letovanje #sunce #plaža #dunav

A post shared by Srbija 📸🏞 (@srbiju_upoznaj) on

Na ostrvu ćete pronaći nekoliko barova i kafića u kojima možete potpiti kafu, pivo ili koktel dok uživate u zalasku sunca.

Kako do ostrva?

Prevoz do ovog ostrva je omogućen isključivo čamcem, oni vas čekaju pored hotela “Dunav” u Sremskim Karlovcima. Vožnja traje oko 10 minuta, a cena prevoza je između 150 i 200 dinara.

Ukoliko ste raspoloženi za kampovanje mesto za šator košta 100 dinara tokom radnih dana, ili 200 dinara tokom vikenda, po osobi. Plaćanje kamp mesta uključuje korišćenje: kamp mesta za šator, sudopere sa tehničkom vodom, tuš kabine, upotrebu toaleta, punjenje laptopa ili telefona.

Ne brinite, ukoliko želite da pre nego što padne mrak napustite ostrvo to je moguće upravo sa čamcima, ali vodite računa jer poslednji polaze nazad do hotela “Dunav” oko 20 časova.

View this post on Instagram

Verovatno znate za ostrvo Koh Chang na Tajlandu, ali tamo nismo otišli 😅 već samo do Vojvodine, jer i Srbija ima jedno ostrvo pod ovim nazivom i to na Dunavu. 😍 Spoj reke, peščane plaže i šume – mali raj u divljini. Izolovan od gradske vreve. Za jednodnevni izlet pravo uživanje. 🥰 Kako smo se putem storija dogovorili, pišem vam neke detalje u vezi ovog ostrva. 🤗 Nalazi se u Sremskim Karlovcima, sat vremena vožnje kolima od Beograda i 15ak minuta od Novog Sada. Mi smo išli do hotela Dunav, tačnije do parkinga pored (koji je u zoni i plaća se svakog dana i nedeljom). Odatle mali čamac prevozi do ostrva. Na ostrvu ima dva kafića, ne restorana, tako da se hrana obavezno nosi. 😄😋 Mi smo roštiljali, pa smo poneli sve što nam je bilo potrebno, ali iz jednog kafića daju na korišćenje sav neophodan pribor za roštiljanje (pribor, ne meso 😄) uz uzeto piće kod njih (cene su sasvim normalne) i to je super varijanta. 👌 Kupanje je approved by David i Edi. ✔️😅 Na samoj plaži nema hlada. Ima ga kad se malo zavuče u šumicu. 🌿😊 Krema sa zaštitnim faktorom je obavezna (SPF 50), ako mene pitate. I pre bih izabrala neki oblačan dan ili ne mnogo topao, jer ne volim da se pečem na Suncu. Zdravlje pre svega! 🙏 Jedina mana su komarci, male napasti, izujedaše nas, tu nam ni jedna zaštita nije pomogla. 😖 Sve u svemu, jedno predivno mesto sa kog se uživa i u zalasku Sunca. 😍 Oaza mira sa peščanom plažom. Ni malo loša zamena za more u ovo čudno vreme. 🤗💖 #kohchang #ostrvo #srbijauslikama #igsrbija #lepotesrbije #ovojesrbija

A post shared by Marija Stojanović (@marisa_st) on

Takođe, ako ste se automobilom uputili ka Sremskim Karlovcima, kod pomenutog hotela čeka vas parking koji košta 200 dinara.

TOP 10 nestvarnih mesta u Srbiji za koja mnogi nisu nikada čuli

5.9K Shares
5.9K Shares
Share via
Copy link