Recepti

Kljukuša: Staro jelo balkanskih seljaka kojim se svi oduševe, a sastojke uvek imate u kući

kljukusa

Kljukuša sa krompirom je starinsko seljačko jelo koje svi obožavaju. Recept za tradicionalnu kljukusu je brz i jednostavan, a sastojke u svakom trenutku imate u kući.

Pred vama je recept za ovo starinsko srpsko jelo i nema razloga da kljukuša od krompira već danas ne zamiriše u vašem domu.

Kljukusa sa krompirom – recept

Sastojci

  • krompir 600 g
  • brašno 200 g
  • jaje 1
  • crni luk 1 glavica
  • ulje 1dl.
  • kisela pavlaka 2 dl
  • beli luk 3 čena
  • biber po ukusu
  • so po ukusu

Priprema:

Krompir oljuštiti i narendati na krupnu stranu rendea, pa ga sjediniti sa brašnom, uljem, jajetom, sitno seckanim crnim lukom i začinima po ukusu.

Dobro izmešati da bi se dobila ujednačena masa.

U manji pleh sipati ulje da prekrije dno pleha i zagrejati ga u rerni da počne da cvrči. Potom preko njega sipati smesu od krompira i ravnomerno je rasporediti.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok korica ne porumeni.

Posebno umutiti pavlaku sa pasiranim belim lukom i služiti uz pitu. Vaša kljukusa sa krompirom je spremna!

Čudotvorna bakina čorbica koja garantuje dobro zdravlje vašeg detata

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

652 Shares
652 Shares
Share via
Copy link