Magazin

Par posle 9 godina otvorio poklon sa venčanja, u koverti pronašli “ključ za spas brak”

kljuc-za-spas-braka

Ne postoji brak ili emotivna veza u kojoj povremeno ne “sevnu varnice” i ne dođe do svađe, ali neobična priča jednog para koji je dobio poklon za spasavanje braka i nije ga otvorio devet godina zaintrigirala je mnoge korisnike interneta.

Kejti i Brandon Gan iz Mičigena venčali su se u septembru 2007. godine, a kao svadbeni dar od njene tetke dobili su kovertu za koju im je darodavac rekao da je ne otvaraju odmah, jer je u njoj “ključ za spas njihovog braka”.

Tetka im je dala jasna uputstva kada i kako mogu da otvore svadbeni poklon i naglasila da koverat ne otvaraju do prve ozbiljne svađe, prenosi Telegraf.

Mladenci su kovertu odložili na policu i zaboravili na nju, a na pamet im je pala posle punih devet godina braka.

Kako kažu, za skoro deceniju braka posvađali su se mnogo puta, ali im ni u tim situacijama nisu im padale na pamet tetkine reči, niti njen poklon.

Kejti je u Fejsbuk grupi ”Love What Matters” objasnila:

– Setila sam se dana venčanja, pa sam razmišljala o tome koji mi je poklon bio posebno drag i značajan. Tako sam se setila tetkine koverte koja je bila neotvorena na polici svih tih godina.

kljuc-za-spas-braka-2

Ona i suprug su, kako je rekla, mislili da je u koverti običan ključ koji simbolično spasava brak.

Tek kada se Kejti prisetila tog poklona, par je otvorio kovertu i u njoj našao dve poruke.

– Kejti, idi po picu, škampe ili nešto drugo što oboje volite. Tetka Alison – pisalo je na papiriću naslovljenom na Kejti.

U poruci koja je bila upućena njenom mužu Brendonu bilo je napisano:

– Brendone, idi po cveće i flašu vina. Tetka Alison.

kljuc-za-spas-braka-3

Kejti je rekla da i pored toga što je godinama ta koverta stajala na polici i skupljala prašinu neotvorena, ovaj par je naučila toleranciji, razumevanju, kompromisima i strpljenju.

Ona je dodala da je shvatila da ono što je potrebno za održavanje snažnog i zdravog braka nikada nije ni bilo u tom poklonu, odonosno koverti, već u njima samima.

Ovom bračnom paru zahvalan je ceo svet, a njihova ljubav, znanje i posvećenost dala nam je nadu u život bez kovida

(Kurir.rs/ Telegraf.rs)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link