Srbija Vesti

Kisić Tepavčević: Bez publike na stadionima, tri ozbiljnije reakcije na vakcinu

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević, izjavila je da su do sada tri osobe u Srbiji imale ozbiljnije reakcije na vakcinu protiv koronavirusa i da su ti slučajevi zahtevali hospitalizaciju.

Nakon sednice Kriznog štaba ministarka Kisić Tepavčević je dodala i da su svi problemi “vrlo brzo sanirani” te da su pacijenti pušteni kućama.

“Bile su tri neželjene reakcije koje zahtevaju hospitalizaciju. U pitanju je bio jedan hematom, jedno zapaljenje limfnih čvorova i jedna blaža alergijska reakcija”, rekla je Kisić, a preneo portal Nova.

“Nisu bili životno ugroženi. Od početka sprovođenja vakcinacije, zaposleni i korisnici u gerontološkim centrima bili su prioritet. Imali smo visoku zainteresovanost za primanje vakcine. Imajući u vidu sve navedeno, danas smo usvojili preporuku da se vakcinisanim korisnicima dozvole posete u kontrolisanim uslovima, uz poštovanje preporuka”, rekla je ona.

Ministarka je rekla i da je na današnjoj sednici razmatrano pitanje dopuštanja igranja fudbalskih utakmica pred publikom, ali da Krizni štab ne vidi mogućnost za takvu odluku za sada.

Upitana o merama u borbi protiv koronavirusa, rekla je da nije moguće prognozirati do kada će trajati.

“Ovo je najzad aktivna borba”, rekla je Kisić.

Ko je koga sočnije izvređao – mi ministarku Kisić, ili ministarka Kisić nas?

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

41 Shares
Share via
Copy link