Magazin Srbija

Ljubav za kikindske doktorke Dašić i Marčetu, usamljene u borbi protiv korone

Iz dana u dan obaramo tekorde po broju novozaraženih koronavirusom, a bolnički kapaciteti su na maksimumu. Cela Srbija priča o fotografiji iz Kikinde, grada koji trenutno ima 721 pozitivno testiranih na koronavirus i 37 pacijenata na bolničkom lečenju.

To možda ne bi zvučalo toliko strašno da u Kikindi zapravo ima infektologa. Naime, društvenim mrežama kruži objava u kojoj je obelodanjeno da tamo nema adekvatnog kadra, a da njihov posao obavljaju dve doktorke: jedna specijalista interne medicine, a druga specijalizant – lekarke Tijana Marčeta i Aleksandra Dašić.

Zajednička fotografija dve koleginice koje svaki dan imaju najveću moguću odgovornost za svoje sugrađane, dirnula je celu Srbiju.

Svaka čast ovim ženama koje i u neuslovima uspevaju da rade ne samo svoj, već i tuđ posao za koji su se specijalizovale u hodu jer su neprilike to od njih zahtevale.

Zamislite koliku hrabrost je potrebno imati da se javite da preduzmete najteži zadatak tokom trajanja pandemije i da ga pritom uspešno obavljate – kapa dole za ove velike žene.

„Suze su mi grunule…Ljubav za ove dve i srećno!“, „Svaka im čast i naklon do poda“, „Pa neće ljudi da rade posao koji je u susednim zemljama troduplo plaćen“ – samo su neki od komentara na ove dve lavice, koje prenosi portal Noizz.

Lekari bolnice u Priboju operišu pacijenta i pevaju sevdalinku da mu olakšaju muke (VIDEO)

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.2K Shares
1.2K Shares
Share via
Copy link