Film Magazin

Kada smo mislili da ne može više da nas oduševi, Kijanu Rivs nas je ponovo ostavio bez teksta

Čuveni glumac Kijanu Rivs, poznat je kao jedan od najskromnijih i najljubaznijih filmskih zvezda u Holivudu.

53-godišnji glumac koji je poznat po svojim ulogama u filmovima kao što su Matriks, Brzina i Džon Vik nije tip osobe koja se hvali uspesima i slavom. Stoga ne čudi kada je početkom ove godine otkriveno da je holivudska superzvezda u tajnosti finansirala mnoštvo dečjih bolnica, piše Still.

Dakle, u slučaju da vam je potreban drugi razlog da volite Kijanua – ne tražite dalje! Zvezda Matriksa vodi više od deset godina privatnu dobrotvornu organizaciju koja finansira dečje bolnice i organizacije za istraživanje raka.

Kijanuova privatna dobrotvorna fondacija

Početkom 90-ih godina je glumčevoj mlađoj sestri, Kim, dijagnostikovana leukemija. Kijanu je bio njen glavni staratelj, a ona se borila sa bolešću dugih deset godina pre nego što je otišla u remisiju.

Tokom borbe njegove mlađe sestre sa rakom, Kijanu Rivs nije samo uspostavio svoju vlastitu fondaciju u njenu čast, već je dao i donacije za nekoliko dobrotvornih organizacija za rak dok je bio siguran da se njegovo ime ne povezuje s njima.

Svi holivudski super-heroji nisu ni do kolena Kijanu Rivsu (VIDEO)

Fondacija koju je stvorio bavila se sredstvima za istraživanje raka, istovremeno podržavajući i dečje bolnice. Rivs je 2009. godine za Ladies Home Journal izjavio sledeće: “Imam privatnu fondaciju koja traje pet ili šest godina i pomaže nekoliko bolnica za decu i istraživanje raka. Ne volim da prikačim svoje ime na to, samo pustite da fondacija radi ono što radi.”

To nije sve

Ali ovo nije prvi (a ni poslednji) od Kijanuovih dobrotvornih radova. Brojne su dobrotvorne organizacije i fondacije koje je ovaj glumac podržao, a 2008. godine se prijavio da učestvuje u televizijskoj emisiji humanitarnog karaktera na teletonu pod nazivom Stand Up to Cancer (Usprotivite se raku).

Tragična životna priča Kijanu Rivsa: Nikada nije preboleo smrt ćerke i verenice

Čak je ponudio da bude golman za hokej na ledu koji je imao za cilj da podrži “SCORE” (mogućnosti za oporavak kičmene moždine) koji je osnovan da podrži igrače koji su patili od povreda kičme. Oni koji su imali priliku da rade za ili uz njega, hvale njegovu iskrenost, velikodušnost i ljubaznost.

Šta drugo da kažemo osim – svaka čast, dobri čoveče!

Šta se dešava posle smrti? Genijalni Kijanu Rivs zna odgovor

Čitajte Luftiku na Google vestima

305 Shares
305 Shares
Share via
Copy link