Srbija

Najsmotaniji kindaperi u Srbiji, pokušali da otmu Slovenca zbog droge, ali je operacija krenula nizbrdo

droga-nis
Foto: PU Niš

Slovenački državljanin D.G. (34) koji je u Srbiji nameravao da diluje drogu najpre je kidnapovan od strane dvojice Doljevčanina koji su hteli da mu oduzmu narkotike, zatim pretučen a na kraju uhapšen jer je policija saznala šta je bio razlog njegove otmice.

Kako je saopštila niška Policijska uprava M.I. (37) i D.M. (40), obojica iz okoline Doljevca otišli su u petak do kuće jednog četrdesetšestogodišnjaka gde je boravio Slovenac i na silu ga odveli sa sobom zahtevajući da im kaže gde krije narkotike.

„Zatim su ga izveli iz automobile i kako se sumnja, fizički ga napali ali on je uspeo da pobegne do naplatne rampe na autoputu i pozvao policiju. Njih dvojica su se tada vratili do kuće u kojoj je boravio Slovenac i pozvali četrdesetšestogodišnjaka koji mu je pružio gostoprimstvo da pođe sa njima da ga pronađu. Zatim su ga izveli iz automobila i takođe tukli ali je i on uspeo da im umakne i skloni se u jednu benzinsku pumpu“, navela je policija.

Kako je još saopštila niška Policijska uprava, prilikom pretresa prostorija koje je koristio slovenački državljanin nađeno je 2.3 kilograma marihuana i 1.6 kilograma amfetamina.

U stanu M.I. i D.M. otkrivena je manja količina marihuane, tri digitalne vagice sa tragovima opojne droge kao i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

Protiv Slovenca niška policija je po nalogu Višeg javnog tužilaštva podnela krivičnu prijavu zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Dvojica Doljevčana koja su ga kidnapovala, odgovaraće osim za neovlašćeno držanje droge i za protivpravno lišenje slobode i iznudu.

Sva trojica će nakon isteka zadržavanja od 48 sati biti privedeni nadležnim tužilaštvima na saslušanje.

Poznato ko je Srbin koji je pao sa kokainom vrednim milion evra, droga stigla iz Perua

Izvor: Nova.rs.

32 Shares
Share via
Copy link