Srbija Vesti

Advokat savetuje šta da radite ako vam stigne kazna zbog odlaska na protest

novi-sad-protest-2
Foto: Luftika

Na adrese građana su masovno počeli da pristižu prekršajni nalozi i novčane kazne, nakon protesta u subotu, što je uznemirilo javnost.

Advokat, Vladimir Gajić, na svom Tviter nalogu podelio je pravne savete za građane koji su dobili plavu kovertu zbog prisustva blokadama.

„Svi koji dobijaju prekršajne naloge od policije radi plaćanja novčane kazne od 5.000 dinara treba da traže sudsko odlučivanje. Potpišu nalog i predaju ga u lokalni Prekršajni sud. Ne moraju da plate bez odluke suda“, napisao je Gajić na Tviteru.

Građane ja zanimalo da li njegov predlog rizičan, odnosno da li im se više isplati da čekaju odluku suda ili da plate manji iznos u roku od osam dana.

Pojedini korisnici su komentarisali da bi Gajićeva preporuka, između ostalog, izazvala zatrpavanje Prekršajnih sudova opvakvim prijavama i da je upitno kako bi uopšte u zakonskom roku bilo moguće procesuiranje.

Podsećamo, u subotu su odrđani protesti širom Srbije. Najveći broj okupljenih građana je bio u Beogradu, a više hiljada građana je izašlo na ulice u znak protesta zbog ekoloških problema koji guše Srbiju.

Novi protesti zakazani su za ovu subotu.

eko straža prijava
Foto: Eko straža/ Instagram

Prekršajni nalozi građanima stižu danima, a zastrašivanje je krenulo nekoliko dana pre protesta. Tako su građani, upozoravili policijski službenici,  da ne idu na proteste, kako ne bi snosili posledice.

Ovo su huligani koji su kamenjem gađali demonstrante u Novom Sadu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

134 Shares
134 Shares
Share via
Copy link